Ισόβια για τον 57χρονο Γερμανό που δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συναδέλφων του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Bielefeld ένας Γερμανός, ο οποίος δηλητηρίαζε τα γεύματα των συναδέλφων του. Κατά την πολυετή δράση του άφησε έναν άνδρα σε κόμμα και δύο ακόμη με σοβαρή βλάβη στα νεφρά τους.

Σύμφωνα με τον Guardian ο 57χρονος, που κατονομάστηκε μόνο ως "Klaus O", συνελήφθη πέρυσι σε μια εταιρεία

μεταλλικών εξαρτημάτων στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock, όταν κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να βάζει σκόνη στο σάντουιτς ενός συναδέλφου. Στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα μικρό χημικό εργαστήριο και σειρά ουσιών.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν πως η σκόνη ήταν μια σχεδόν άγευστη ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη οργάνων. Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν πως η σκόνη περιείχε υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Ένας άνδρας έπεσε σε κόμμα ενώ άλλοι δύο συνάδελφοι του δράστη υπέφεραν από σημαντικές και μόνιμες βλάβες στα νεφρά τους.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε σιωπηλός καθόλη τη δίκη και οι εισαγγελείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν το κίνητρό του. Ο "Klaus Ο" δεν δικαιούται μείωση ποινής αφού ο δικαστής διαπίστωσε ότι ήταν «κίνδυνος για το ευρύ κοινό».

Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά τους θανάτους 21 εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας από το 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα