ΗΠΑ: Συνταξιούχος νοσοκόμα επιστρέφει για να βοηθήσει με τον κορονοϊό

Η Αμερικανίδα Τζουλιάνα Μοράβσκι ήταν νοσοκόμα σε δωμάτια νοσηλείας έκτακτης ανάγκης για 30 χρόνια, πριν συνταξιοδοτηθεί. Όταν όμως ξέσπασε ο κορονοϊός δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή να επιστρέψει στη δράση και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

"Είμαστε κάτω από πίεση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά που μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε νοσοκομεία. Δεν έχω ξαναδεί τα συστήματα υγείας ή τις υπηρεσίες νοσηλείας να είναι υπό τέτοια απειλή. Και

μιλάμε για οικογένεια.

Οπότε όταν απειλείται η οικογένειά σου, κάνεις ένα βήμα μπροστά και προσπαθείς να βοηθήσεις όσο μπορείς", τόνισε με συνέντευξή της στο CNN και πρόσθεσε: "Όλοι βαφτίζουν τους ανθρώπους που προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ως εργάτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αλλά δεν είμαστε μάρτυρες. Και είναι μάλιστα πολύ δύσκολο για όλους εμάς που έχουμε δουλέψει τόσα πολλά χρόνια, να αισθανόμαστε απειλή όταν είμαστε στο χώρο εργασίας μας".

Η Μοράβσκι τόνισε πως αυτή τη στιγμή εργάζεται ως τηλεφωνήτρια για το Τμήμα Υγείας, ξεκαθάρισε ωστόσο πως έχει διάθεση να δουλέψει και στα επείγοντα σε περίπτωση που υπάρξει εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη του Σικάγο όπου ζει.

Juliana Morawski, a nurse who came out of retirement to fight coronavirus, says she has never seen emergency departments under so much threat.
“Everybody lionizes... essential workers,” she says about working with a shortage of protective equipment. “But we’re not martyrs.” pic.twitter.com/KUWmUMFxbw

New Day (@NewDay) April 7, 2020

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα