ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν αναμένει shutdown του ομοσπονδιακού κράτους

Η αμερικανική προεδρία διαβεβαίωσε την Πέμπτη (03/09) ότι αναμένει το Κογκρέσο να εγκρίνει την απαιτούμενη νομοθεσία για να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας – ή shutdown – του ομοσπονδιακού κράτους στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν εκπνέει η ισχύς της νομοθεσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες.

«Πράγματι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να αποφευχθεί το shutdown», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Κέιλι Μακενάνι, στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κογκρέσο έχει προθεσμία ως την 30ή Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει

νομοθεσία που θα εξασφαλίζει την επαρκή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ανασταλεί η λειτουργία πολλών τομέων του.

Η έγκριση νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι εντελώς χωριστή διαδικασία από τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, για να ανακάμψει από το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, με την προθεσμία για το ζήτημα της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους να πλησιάζει, ορισμένοι στην Ουάσινγκτον εισηγούνται τα δύο ζητήματα να συγχωνευθούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο συνεργάτες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αιρετών, μετέδωσε χθες ότι συνήφθη άτυπα συμφωνία ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν που θα επιτρέψει να εγκριθεί νομοθεσία για τη χρηματοδότηση του κράτους που δεν θα εμπεριέχει αμφιλεγόμενα ζητήματα. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Αυτό ωστόσο σημαίνει πως αποκλείεται να συμπεριληφθεί το πακέτο βοήθειας σε πολίτες και επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στο απολύτως απαραίτητο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.

«Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή (των Αντιπροσώπων) τάσσονται υπέρ μιας καθαρής απόφασης για τη συνέχιση» της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πελόσι, ο Ντρου Χάμιλ, τοποθέτηση η οποία αφήνει να εννοηθεί πως αυτό που συμφωνήθηκε είναι να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο τα όρια των ομοσπονδιακών δημοσίων δαπανών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα