Η ζωή στο "Big Brother" συνεχίζεται...

Με μια αργοπορημένη ανακοίνωση τη Δευτέρα (07/09) και μια ένδειξη στο τέλος του επεισοδίου της ίδιας μέρας, θεώρησε ότι έλυσε το πρόβλημα ο ΣΚΑΙ και πως "καθάρισε", μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα με τη χυδαιότητα περί βιασμού που ξεστόμισε ο (πρώην) παίκτης του "Big Brother", Αντώνης Αλεξανδρίδης.

Μπορεί ο παίκτης από την Κρήτη να αποβλήθηκε από το ριάλιτι, ωστόσο, όλα όσα ακολούθησαν μόνο χειρότερη έκαναν την κατάσταση και έφεραν τον ΣΚΑΙ

σε ακόμη πιο δεινή θέση, αφού αντί να κάνει έστω μια προσπάθεια να διορθώσει κάτι και να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται (που δεν σώζεται), ενίσχυσε με τις κινήσεις του τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Αρχικά, η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού δεν έπεισε, καθώς κάνει λόγο για "ανθρώπινο λάθος εργαζομένου", δείχνοντας πως αγνοεί παντελώς το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά, ο ΣΚΑΙ αναφέρει πως πρόκειται για "ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί".

Από 'κει και πέρα, φράσεις όπως "ανθρώπινη αξιοπρέπεια", "ατομικά δικαιώματα" και "ισότητα των φύλων" που πλαισιώνουν την ανακοίνωση, παύουν να έχουν κάποιο νόημα, καθώς, στην ουσία, το κανάλι μάς λέει πως σημασία δεν έχει που ο παίκτης (τον οποίον το ίδιο το κανάλι επέλεξε για να μπει στο σπίτι) είπε ό,τι είπε, αλλά το ότι δεν κόπηκε στο μοντάζ.

Πολλοί ίσως να περίμεναν πως το βράδυ της Δευτέρας (07/09) θα γινόταν κάποια εκτενής αναφορά στο χυδαίο περιστατικό και ότι ένα μέρος του επεισοδίου θα αφιερωνόταν, όχι στην αναπαραγωγή των φρικτών δηλώσεων του παίκτη, αλλά στην επίσημη τοποθέτηση επί τέτοιων ζητημάτων, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση.

Υποτίθεται πως, φέτος, έχει και ψυχολόγο το "Big Brother"! Αλλά φαίνεται πως είναι χρήσιμη μόνο για να σχολιάζει πως η τάδε "φαίνεται να είναι συναισθηματικό άτομο" και ο τάδε "δεν έχει προλάβει να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του" στα live της Παρασκευής. Άσε που η επιλογή μιας εντυπωσιακής κυρίας, όπως αυτή, επιελεί κι άλλους σκοπούς.

Εν τέλει, στο επεισόδιο της Δευτέρας ήταν σαν να μην έγινε τίποτα. Καμία αναφορά, καμία "συγγνώμη", κανένα μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης, καμία καταδίκη του περιστατικού και των δηλώσεων του Αντώνη Αλεξανδρίδη, καμία αναστάτωση, καμία τοποθέτηση, καμία ντροπή. Και τελικά βρέθηκε τρόπος να μπει κάτω απ' το χαλάκι το θέμα.

Ο ΣΚΑΙ και η παραγωγή του "Big Brother" αρκέστηκαν σε ένα λιτό μήνυμα που "πέρασε" στο κάτω μέρος της οθόνης των τηλεθεατών κατά τα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης αποβλήθηκε από την παραγωγή του Big Brother, καθώς παραβίασε όρους και κανόνες του παιχνιδιού".

Το ίδιο μήνυμα προβλήθηκε σε μαύρο φόντο και στο τέλος του επεισοδίου. Δεν διευκρίνισε, όμως, η παραγωγή του "Big Brother", ποιοι είναι οι όροι και οι κανόνες του παιχνιδιού, οι οποίοι παραβιάστηκαν; Και γιατί τόσο καιρό που παραβιάζονταν με χίλια δυο άλλα παραδείγματα δεν έκανε τίποτα; Μόνο "υπό κατακραυγή" ισχύουν οι κανονισμοί;

Και κάπως έτσι, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης αποβλήθηκε. Ο ΣΚΑΙ εξέδωσε μια ανακοίνωση. Η παραγωγή έστειλε ένα μήνυμα μερικών λέξεων. Και οι παίκτες του "Big Brother" συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι στο υπερπολυτελές τους σπίτι. Ψήφισαν, μάλιστα, και για καινούργιο αρχηγό, ενώ ξεκινούν και νέα αποστολή αυτή τη βδομάδα.

Κι ας χυθήκαν τόνοι από μελάνι για τη σεξουαλική βία, την τοξική αρρενωπότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι ας είναι ακόμη νωπό το σοκ από τις χυδαιότητες που ακούστηκαν. Η ζωή (στο "Big Brother") συνεχίζεται...

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα