Η παραίτηση Ταραντίλη αφορμή για ευρύτερες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο

Η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου οφείλεται μεν πράγματι σε οικογενειακούς και όχι σε πολιτικούς λόγους, όμως αποτελεί και την αφορμή για ευρύτερες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά παραμένει αναπληρώτρια εκπρόσωπος, καθώς το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστούν και πρόσωπα και διαδικασίες στην επικοινωνιακή διαχείριση.

Από το στρατόπεδο

του ΣΥΡΙΖΑ, επίσημα ή ανεπίσημα, συνέδεσαν και απέδωσαν την παραίτηση Ταραντίλη με τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη ή ακόμη και με τις εξελίξεις αναφορικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με αφορμή και το γεγονός ότι η επιστολή παραίτησης δόθηκε στη δημοσιότητα μεσημέρι Κυριακής. Όμως η πραγματικότητα είναι πως η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και μία εβδομάδα, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση της θέσης του, ούτε να μεταφέρει την πίεση αυτή στον οικογενειακό του χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε πραγματοποιήσει η κ.Πελώνη, ενώ το briefing της Πέμπτης είχε ακυρωθεί λόγω της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Ταραντίλης αντέδρασε δε με εμφανή ενόχληση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποστήριζε ότι η παραίτηση του οφειλόταν σε εσωτερικές ίντριγκες για το ποιος άδειασε ποιον στην κυβέρνηση για Λιγνάδη, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην πλέον εκπρόσωπος σε προηγούμενο briefing είχε κινηθεί στην τότε κυβερνητική γραμμή παραίτησης του κ. Λιγνάδη για προσωπικούς λόγους, ενώ την περασμένη Δευτέρα την ενημέρωση ανέλαβε όπως αναφέρθηκε η κ. Πελώνη.

Ο κ. Ταραντίλης όμως ξεκαθάρισε ότι η παραίτηση του δεν οφείλεται σε πολιτικούς, αλλά οικογενειακούς λόγους. “Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο” ανέφερε και επανέλαβε τη στήριξη του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι γεγονός πάντως ότι η “τρικυμία” της υπόθεσης Λιγνάδη το τελευταίο δεκαήμερο είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στο Μαξίμου, όπου υπάρχει εδώ και καιρό μία γενικότερη γκρίνια για την επικοινωνιακή πολιτική.

Τα δύο βασικά “στρατόπεδα” στο κυβερνητικό περιβάλλον, οι πασοκογενείς και οι νεοδημοκράτες, έχουν άλλωστε συχνά διαφορά αντιλήψεων για τον επικοινωνιακό και όχι μόνο χειρισμό των κεντρικών κυβερνητικών υποθέσεων.

Το briefing σήμερα θα πραγματοποιήσει η κ. Πελώνη και το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν θα αναλάβει και τυπικά τη θέση του κ. Ταραντίλη ή θα επιλεγεί κάποια άλλη λύση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ταραντίλης είχε αναλαβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου, όταν ο Στέλιος Πέτσας είχε "μετακομίσει" στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέμεινε λοιπόν στην λεγόμενη και “ηλεκτρική καρέκλα” του κυβερνητικού εκπροσώπου για λιγότερο από δύο μήνες και συγκεκριμένα 55 ημέρες. Ως εκ τούτου και ανεξαρτήτως των λόγων είναι ο πλέον βραχύβιος κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταπολιτευτικά.

Για την ιστορία, ο μακροβιότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο Δημήτρης Ρέππας στις κυβερνήσεις Σημίτη από τον Ιανουάριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001. Ενώ ο μόνος που ανέλαβε δύο φορές κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο Δημήτρης Μαρούδας, επί δύο διαφορετικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
αφορμη, οφείλεται, συριζα, απεργια, βουλη, δραση, λύση, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, news247, google, news, ειδήσεις, υπουργειο εσωτερικων, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, καθαρα δευτερα, απεργια μμε, www.google.gr, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, οφειλετες δημοσιου, πιεση, news, news247, γεγονος, δευτερα, διαστημα, δοθηκε, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, εξελιξη, εσωτερικων, ζωη, κυβερνηση, λύση, μαξιμου, μηνες, οφείλεται, πεδιο, περιβαλλον, ρεππας, συγκεκριμενα, συζητηση, χρηστος, δημητρης, υπουργειο, θεματα
Τυχαία Θέματα