Η Όλια Λαζαρίδου, η Ρούλα Πατεράκη και ο Νίκος Ξυδάκης στην εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα”

Η σπουδαία ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο σημαντικός συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα είναι καλεσμένοι στη εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα” το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, με αφορμή την παράστασή τους “Με μια αναπνοή”, η οποία βασίζεται σε έργα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Στις 3 το μεσημέρι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας, Poka Yo θα είναι μαζί μας για να μας εξηγήσει αν η Ελλάδα

των μνημονίων και των μεταμνημονίων είναι φυτώριο και μαγνήτης της σύγχρονης τέχνης, γιατί η διοργάνωση έχει τίτλο «αντί-» και τους λόγους που είναι ακατάλληλη για παιδιά.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, η εμβληματική σκηνοθέτιδα Ρούλα Πατεράκη, τολμά να εισέλθει στο μυαλό του Καρλ Μαρξ και να αναμετρηθεί σκηνικά με το μνημειώδες «Κεφάλαιο» του. Θα μας εξηγήσει γιατί ο Μαρξ ξαναέγινε πανευρωπαϊκά μόδα, αν το “Κεφάλαιο” θα ήθελε σήμερα διορθώσεις και αν μπορεί όντως να παρουσιαστεί σε μια θεατρική σκηνή ή πρόκειται για ένα καταδικασμένο διάβημα.

Στις 3 το μεσημέρι οι τρεις άνδρες πρωταγωνιστές που τολμούν αυτή την περίοδο να ενσαρκώσουν τις αξεπέραστες «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, οι Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης και Κώστας Περικόπουλος, θα μας εξηγήσουν αν οι ρόλοι έχουν φύλο και αν ο Ζενέ θα μπορούσε να είχε ήρωα τον Ζακ Κωστόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα