Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" στη Λέρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επισκέφθηκε τη Λέρο από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της στήριξης που προσφέρει σε παιδιά και οικογένειες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της Ένωσης, πραγματοποιήθηκε διανομή καινούργιων υποδημάτων TOMS σε παιδιά που στηρίζονται από την κοινωνική υπηρεσία του νησιού, δωρήθηκαν 27 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα σχολεία

και στο τμήμα νοσηλευτικής χορηγία της εταιρείας Accenture καθώς και εξοπλισμός στους παιδικούς σταθμούς του νησιού χορηγία της Mothercare. Επίσης, προσφέρθηκαν σχολικά είδη τα οποία προέρχονταν από δωρεά των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών. Παράλληλα, η Ένωση θα προμηθεύσει δυο από τα δημοτικά σχολεία του νησιού με πολυμηχανήματα χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.

Σε συνεργασία με τον δήμο Λέρου και το Κέντρο Κοινότητας Λέρου οργανώθηκαν δωρεάν επιμορφωτικές ομιλίες στο Λακκί και στα Άλιντα για τους κατοίκους του νησιού. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του τύπου 1 και του τύπου 2 σακχαρώδους διαβήτη, για τον αυτισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες. Ενώ έγιναν δύο ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τέσσερα σεμινάρια που αφορούσαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR).

Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν συγκινητική και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις ενώ διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα και επακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση.

Την έναρξη των ομιλιών κήρυξε ο δήμαρχος της Λέρου, κ. Μιχαήλ Κόλιας ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση για την προσφορά της και ευχήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας με το φιλόξενο αυτό ακριτικό νησί.

Εκ μέρους της Ένωσης ο επίτιμος Πρόεδρος, Καθηγητής Χρήστος Μπαρτσόκας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία των στελεχών του Μαζί για το Παιδί. Ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εξαιρετική συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου. Παρουσίασε το έργο των σωματείων-μελών του Μαζί για το Παιδί, ενώ έκανε αναφορά στην προσφορά της υπηρεσίας της Πανελλαδικής Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 του Μαζί για το Παιδί η οποία ανταποκρίνεται στις οικογένειες όλης της χώρας σε θέματα που αφορούν το παιδί. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της συγκεκριμένης αποστολής.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένωση Μαζί, Παιδί, Λέρο,enosi mazi, paidi, lero