Γιατί ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει ακόμα τη νίκη Μπάιντεν

H αλήθεια είναι ότι η ρωσική ομοσπονδία και προσωπικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχουν αργήσει χαρακτηριστικά να αναγνωρίσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν δείχνει να βιάζεται. Αντιθέτως φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε αναγνώριση του αποτελέσματος σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος για τους δικούς του πολιτικούς λόγους.

"Είμαστε απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον ηγέτη που θα επιλέξει ο αμερικανικός λαός για το μέλλον

του. Η εμπιστοσύνη μας όμως μπορεί να δοθεί στον υποψήφιο που η νίκη του θα αναγνωριστεί επίσημα από το αντίπαλο κόμμα και όταν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα" τόνισε με νόημα ο Πούτιν.

Για όποιον πιθανώς δεν θυμάται, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορηθεί για στενή προεκλογική συνεργασία (2016) με την κυβέρνηση Πούτιν ενώ υπήρξαν ρεπορτάζ για την ανάμιξη των ρωσικών μυστικών πληροφοριών στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως χαρακτήρισε ως τυπικό το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει το νικητή.

Έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη, θέλει να ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ακόμη σήμερα ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη και θα συγχαρεί όποιον αναδειχθεί σε νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι νομικές τυπικές διαδικασίες, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Θα εργαστούμε με οποιονδήποτε έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όμως, ο νικητής πρέπει να ανακηρυχθεί είτε από το αντίπαλο κόμμα, που θα πρέπει να αναγνωρίσει τη νίκη των αντιπάλων τους, είτε αφότου τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιωθούν με νομικό, νόμιμο τρόπο, επισήμανε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν προηγούμενα σχόλια του Κρεμλίνου ότι θα περιμένει για τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, προτού σχολιάσει το αποτέλεσμά τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα