Γιατί η Κουμουνδούρου λαμβάνει κάθε λίγο αποφάσεις που δεν μπορεί να εφαρμόσει

Ενδιαφέρον έχει εάν η απόφαση που έλαβε η Κουμουνδούρου για δυο εμφανίσεις ανά εβδομάδα στα τηλεοπτικά κανάλια θα εφαρμοστεί στην πράξη ή σε λίγο καιρό θα καταστρατηγηθεί και θα ξεχαστεί η ύπαρξή της.

Η απόφαση είναι φανερό πως ελήφθη υπό την πίεση των βουλευτών που δεν έχουν πρόσβαση στα κανάλια, σε αντίθεση με συναδέλφους τους που έχουν προνομιακή μεταχείριση. Όμως τα κανάλια καλούν συνήθως όχι μόνο τους «διαπλεκόμενους», αλλά και αυτούς που έχουν δυνατότητα κάτι να πουν, δίνοντας παράλληλα και τηλεθέαση. Τα κριτήρια αυτά των καναλιών, άλλωστε, δεν πρόκειται να τροποποιηθούν

ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Κουμουνδούρου, με κίνδυνο η αξιωματική αντιπολίτευση να μένει χωρίς εκπροσώπους σε πάνελ. Επιπλέον, σε μια περίοδο, πχ, που το ασφαλιστικό είναι στο επίκεντρο, πώς θα πεις να εμφανιστεί δυο φορές μόνο η Έφη Αχτσιόγλου ή εάν είναι στην ατζέντα της επικαιρότητας η εξωτερική πολιτική, πώς θα περιορίσεις τις εμφανίσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου; Είναι σαφές πως η απόφαση ενώ πάει να διορθώσει ένα πρόβλημα, δημιουργεί πολλά άλλα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, εκτιμούν πως στο τέλος και η απόφαση για τις δυο εμφανίσεις ανά εβδομάδα στα τηλεοπτικά κανάλια θα έχει την τύχη που είχαν δυο ακόμα παρόμοιες αποφάσεις: Η απόφαση για την παραχώρηση στο κόμμα του ενός τρίτου του μισθού του κάθε βουλευτή και ευρωβουλευτή και η απόφαση ότι τους ομιλητές στις συγκεντρώσεις θα τις καθορίζει το Οργανωτικό Γραφείο της Κουμουνδούρου, ώστε να μην υπάρχουν «ριγμένοι».

Ειδικά για τους βουλευτές που ενώ έχουν υπογράψει σχετικό έγγραφο όταν ανακηρύχτηκαν υποψήφιοι και τώρα αρνούνται να παραχωρήσουν μέρος της αποζημίωσής τους στην Κουμουνδούρου, όλοι περιμένουν την παρέμβαση Τσίπρα, ώστε αυτοί να συμμορφωθούν και να πράξουν τα δέοντα!

Keywords
Τυχαία Θέματα