Για σπάταλη προπαγάνδα με γραμματόσημα για τις Πρέσπες καταγγέλλει τον Παππά η Ασημακοπούλου

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά εξαπέλυσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής της σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, η κ.Ασημακοπούλου κατηγόρησε τον κ.Παππά για προκλητική αφωνία αλλά και για σπατάλες σε σπάταλη προπαγάνδα υπέρ

της συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που τα ΕΛΤΑ υφίστανται οικονομική ασφυξία.

“Έχετε την εποπτεία των ΕΛΤΑ και πρέπει να σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά στοιχεία. Δεν μου δίνετε συγκεκριμένη απάντηση και δεν προσκομίζετε στοιχεία για κανένα θέμα”, είπε απευθυνόμενη στον υπουργό και κλείνοντας την ομιλία της σχολίασε:

“Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ για να τα λειτουργήσετε όπως πρέπει κ. Υπουργέ, φαίνεται όμως ότι θα βρείτε χρήματα για μια ειδική έκδοση για γραμματόσημο για να πανηγυρίσετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών- οι οποίοι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι οι «μη σκεπτόμενοι-ηλίθιοι». Επίσης χρήματα έχετε βρει, 500 χιλ. ευρώ γιανα τύχει ευρείας δημοσιότητας μέσω του τύπου η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με απόφαση του Προϊσταμένου Διεύθυνση Ενημέρωσης και εντολή του Υφυπουργού ΨΗΠΤΕ. Για αυτά έχετε λεφτά, για τα ΕΛΤΑ δεν έχετε!”.

Η κ.Ασημακοπούλου έθεσε στον κ.Παππα σειρά ερωτημάτων: Εαν τα ΕΛΤΑ έχουν οφειλή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 115 εκατ. ευρώ από δάνειο, εαν έχουν οφειλή προς τον ΕΦΚΑ ύψους 20 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές, εαν έχουν οφειλή προς άλλους φορείς για λογαριασμό των οποίων εισπράττουν χρήματα ύψους 15 εκατ. ευρώ (όπως η απόδοση σε τραπεζικά ιδρύματα δόσεων δανείων των υπαλλήλων τους που έχουν παρακρατήσει), καθώς και αεν το ποσό των 80 εκατ. ευρώ σχετικά με τον τρεχούμενο λογαριασμό GIRO, μέσω του οποίου πληρώνονται συντάξειςασφαλιστικών ταμείων αλλά και επιδόματα, είναι διαθέσιμο. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ως απάντηση κατέθεσε αντίγραφο της από 10.12.2018 απάντησης του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ (Α.Π. 1.1.1160), την οποία όμως όπως επισημαίνει η τομεάρχης της ΝΔ είχε ήδη καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στην οποία δεν δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα