Γερουλάνος: Πρωταρχικό το θέμα της ασφάλειας

Εγκατάλειψη, αίσθημα ανασφάλειας και η μη ανταπόκριση του Δήμου σε θέματα που του απευθύνονται οι πολίτες, είναι τα τρία προβλήματα για τα οποία μιλάνε οι Αθηναίοι στον Παύλο Γερουλάνο, υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, που μίλησε στο ρ/σ News24/7 στους 88,6.

Χαρακτήρισε πρωταρχικό το θέμα της ασφάλειας, αφού όπως τόνισε "είναι το πρώτο που θα σου πουν στις γειτονιές".

Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι είναι άλλο η ανασφάλεια από ένα τρομοκρατικό χτύπημα (όπως η επίθεση στον ΣΚΑΙ) και άλλο η ανασφάλεια της καθημερινότητας.

"Αν είσαι γυναίκα στην Αθήνα

ή θα κοιτάς κάτω για να μη σπάσεις το πόδι σου ή πίσω για να μην σου επιτεθεί κανείς".

Πρόσθεσε πως κάθε φορά που σβήνει ένα φως στην πόλη, το σημείο γίνεται σημείο ανομίας με διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία, κ.λπ., με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να κλείνονται στα σπίτια τους σε πρώτη φάση, μετά να αδιαφορούν και τέλος να εγκαταλείπουν τη γειτονιά.

Χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα προσπάθεια αυτή που γίνεται στο εμπορικό τρίγωνο καθώς πρόκειται για ολοκληρωμένη μελέτη.

Για τα τραπεζοκαθίσματα είπε ότι κατανοεί την ανάγκη του Δήμου για χρήματα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των πολιτών.

Όταν ρωτήθηκε για την κόντρα Μπουτάρη-Νοτοπούλου απάντησε: "Άλλο να σε στηρίζει ένα κόμμα και άλλο να σου δίνει χρίσμα. Το χρίσμα προκαλεί σχέση εξάρτησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψάχνουν ακόμη τέτοιες εξαρτήσεις. Στην περίπτωση Μπακογιάννη προηγήθηκε ολόκληρο αλισβερίσι για το ποιος θα πάρει το Δήμο και την Περιφέρεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα