Φωτογραφίες-βίντεο: Αδιαφορία στα Σκόπια εν μέσω δημοψηφίσματος

Έξι ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης, το ποσοστό συμμετοχής στο σημερινό δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της γειτονικής χώρας, ήταν ιδιαιτέρως χαμηλό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 23%, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές,

που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2016, το ποσοστό συμμετοχής στις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας ήταν 34,86% (με τελική συμμετοχή 66,79%).

Πολλοί Σκοπιανοί αρνούνται να μιλήσουν στην κάμερα για το δημοψήφισμα. Η απάντηση συνήθως είναι: «Δεν θέλω να εμπλακώ με τα πολιτικά και να μιλήσω δημόσια» είναι πολύ συχνή. Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που δεν διστάζουν να πουν τις απόψεις τους:

Εκλογικό κέντρο στα Σκόπια:

Δείτε τα καρέ που κατέγραψε ο φακός του News 24/7 το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ:

Η καμπάνια του "Ναι" κυριάρχησε στους τοίχους και τις στάσεις λεωφορείων στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του News 24/7 στα Σκόπια, Μάνος Φραγκιουδάκης. Γιγαντοαφίσες και διαφημίσεις καλούν τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Ζάεφ και να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα.

Στην πόλη μόνο κάποιες αφίσες που δίνουν τον τόνο στην προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ από την μία και κάποιες ίσως μικρές σιωπηλές διαμαρτυρίες εκείνων που εναντιώνονται θύμιζαν σήμερα ότι προσέρχονται οι ψηφοφόροι για να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αντιπαραθέσεις στα ΜΜΕ και όμως πίσω από την «ήρεμη εικόνα» η χώρα επι της ουσίας είναι διαιρεμένη.

Αυτοκόλλητα του "ΟΧΙ" σε στάση λεωφορείων στα Σκόπια:

Οπαδοί της αποχής:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτογραφίες-βίντεο, Αδιαφορία, Σκόπια,fotografies-vinteo, adiaforia, skopia