Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν αυτοκίνητα και αγροικίες, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι

Τεράστια μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, καθώς ξεπηδούν διαρκώς νέα μέτωπα. Σηκώθηκαν στις 6.15 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα με το μέτωπο να ξεπερνάει τα 11 χιλιόμετρα.

Τα ιταλικά αεροσκάφη, μαζί με τα ελληνικά συντονίζονται στη μάχη με τις φλόγες με το πρώτο φως της ημέρας.

Αντίθετα, υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία και έτσι

η χώρα μας κατέθεσε ήδη νέο αίτημα προς την Ισπανία, προκειμένου δύο ακόμα αεροσκάφη να φτάσουν από εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει αυτοκίνητα και αγροικίες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να έχουν καεί και εξοχικά σπίτια, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να προσεγγίσουν, αφού έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην περιοχή. Ωστόσο, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτογραφίες από το egnomi.gr:

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη πριν την πόλη των Ψαχνών.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα και μετακινήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας άλλα 10 χωματουργικά μηχανήματα όπως επίσης και από το εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ. Στο σύνολο βρίσκονται στην περιοχή 18 βαριά μηχανήματα για συνεχή διάνοιξη ζώνης.

Οι κάτοικοι των Ψαχνών βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου -αν χρειαστεί- να γίνει εκκένωση.

Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 60χρονος ο οποίος προσήχθη, το βράδυ της Τρίτης, ως ύποπτος για τη φωτιά στην Ιστιαία Ευβοίας καθώς αποδείχθηκε πως δεν είχε εμπλοκή.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της φωτιάς μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Keywords
Τυχαία Θέματα