Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οχήματα και εξωλέμβιες μηχανές

Συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, στην Δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και στη Ρόδο, πέντε Έλληνες, ηλικίας από 40-58 ετών, μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές οχημάτων και εξωλέμβιων μηχανών.

Επιπλέον, συνελήφθη και μία 44χρονη Ελληνίδα για παραβάσεις σχετικές με τον νόμο περί ναρκωτικών ενώ στην δικογραφία συμπεριελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα, ως κλεπταποδόχοι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συγκροτήσει σπείρα που διέπραττε κυρίως κατά παραγγελία, κλοπές οχημάτων (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και φορτηγά) και εξωλέμβιων μηχανών. Επιπλέον διέπρατταν και ευκαιριακές κλοπές από οχήματα, από τα οποία αφαιρούσαν εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Από τις έρευνες σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν κατασχέθηκαν τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ένα αποσυναρμολογημένο κλεμμένο αυτοκίνητο, 31 γραμμάρια κάνναβη, 18 γραμμάρια κοκαΐνη, 2,3 γραμμάρια ηρωίνη, 5 ναρκωτικά δισκία, 700 ευρώ και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 18 περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Ρόδο και συγκεκριμένα, 10 κλοπές δικύκλων, τρεις κλοπές αυτοκινήτων, μία κλοπή φορτηγού, δύο εξωλέμβιες μηχανές και δύο κλοπές εργαλείων από οχήματα.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα