ΕΣΗΕΑ: Στο πειθαρχικό η υπόθεση με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, και με αφορμή τον σχολιασμό της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφο στην ΕΡΤ «δηλώνει, για μία ακόμη φορά, ότι η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι υποχρέωση και αυτοδέσμευση, οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας. Η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να

γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας. Εξάλλου το άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα ρητά αναφέρει: "Ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του''» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, και διαβιβάζει την υπόθεση προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα