Επιφυλακτική η ΝΔ για τις ανακοινώσεις Τσίπρα για την πολιτική προστασία

Με επιφύλαξη υποδέχτηκαν στο Μοσχάτο τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός νέου οργάνου της πολιτικής προστασίας και αυτό διότι όπως λένε συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πρέπει να περιμένουν να δούμε πως θα προχωρήσει η εφαρμογή των εξαγγελιών Τσίπρα.

Μάλιστα αυτό αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση της ΝΔ που χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό που ο πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα

επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια». Ωστόσο στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη φερεγγυότητας στις εξαγγελίες Τσίπρα.

Το επιχείρημα που προβάλλουν γαλάζια στελέχη σε συνέχεια και των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι επιλογές προσώπων, όπως αυτή του Γιάννη Ταφύλλη να αντικαταστήσει τον Γιάννη Καπάκη στην πολιτική προστασία αλλά και οι δύο νέοι επικεφαλής στην Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για την πολιτική προστασία προς τα τέλη Αυγούστου. Προς το παρόν η πρόταση της ΝΔ βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία από τον καθηγητή Κώστα Συνολάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραμονές των εξαγγελιών Τσίπρα είχε θέσει θέμα διακομματικής συνεννόησης στις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο φορέα.

Ωστόσο ανακύπτει ένα θέμα χειρισμών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς την ίδια ώρα που τίθεται όπως τίθεται θέμα διακομματικής συνεννόησης, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτόχρονα έδινε με την τελευταία του συνέντευξη το έναυσμα της δυναμικής επαναφοράς του αιτήματος των εκλογών και με αφορμή τη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να απασχολήσουν μετά το δεκαπενταύγουστο το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη καθώς η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι περισσότερο εβδομάδα διακοπών και όχι ιδιαίτερης πολιτικής δραστηριότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα