Επιχείρηση-ανασύνταξης του "χώρου Λαφαζάνη"

Μετά το σοκ που προκάλεσαν τα αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές, ο χώρος που κάλυπτε η Λαϊκή Ενότητα επιδιώκει το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει σε μια ύστατη προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Το Αριστερό Ρεύμα, κίνηση που είχε συγκροτηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και διέρρηξε τις σχέσεις του με τον Αλέξη

Τσίπρα μετά τη στροφή στο δημοψήφισμα του 2015 ακολουθώντας αυτόνομη πορεία και αποτελώντας την κύρια δύναμη της ΛΑΕ, προχωρεί σε συνέδριο σημαντικών αποφάσεων. Το Συνέδριο προγραμματίζεται για το τέλος του έτους και έχει ως στόχο τη συσπείρωση όσων αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου κατηγορώντας κατά διαστήματα την ηγεσία του για «δεξιά στροφή», αλλά και τη συστράτευση μικρών κινήσεων και προσωπικοτήτων του συγκεκριμένου χώρου.

Στόχος, όπως τονίζεται, «να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του 4,5%, να ιδρύσουμε ένα κόμμα που θα καλύψει το χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ιδίως τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στη μετατόπιση της Κουμουνδούρου προς το κέντρο».

Μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την ηγεσία του, πάντως, όπως και από την ηγεσία της ΛΑΕ,το Αριστερό Ρεύμα (στο οποίο ανήκουν 32 πρώην βουλευτές και 5 πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εκλέξει και τον νέο επικεφαλής του. Μέχρι τώρα κανένα από τα στελέχη που θεωρούνται για τον πολύ κόσμο φαβορί, όπως ο Νίκος Χουντής και ο Δημήτρης Στρατούλης, έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Η ύστατη προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου που καλύπτει η ΛΑΕ, πάντως, θεωρείται από πολύ δύσκολη, έως ουτοπική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα εκφράσει το τυχόν κλίμα «να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ο Γιάννης Βαρουφάκης με κοινοβουλευτική πλέον εκπροσώπηση θα επιχειρήσει να εκφράσει το συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο για «συνεργασία» με πρώην στελέχη του. Και επιπλέον, η προσπάθεια ενοποίησης του χώρου αυτού επιχειρήθηκε προεκλογικά από την ΛΑΕ και απέτυχε. Και αποτελεί ερώτημα τι θα είναι εκείνο που θα την κάνει να πετύχει τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα