Επιχείρηση αερομεταφοράς ορειβάτισσας από τον Όλυμπο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση αερομεταφοράς, με ελικόπτερο "super puma", μιας ορειβάτισσας, η οποία συμμετείχε στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου.

Το ελικόπτερο παρέλαβε την ασθενή και την μετέφερε στο Στρατόπεδο «Μπαλανίκα» στο Λιτόχωρο, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα, με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, πρόκειται για μια γυναίκα μέσης ηλικίας, η οποία συμμετείχε στον μαραθώνιο και περίπου στα μισά της διαδρομής

ανέφερε ενοχλήσεις (πόνους στη μέση και μούδιασμα στα πόδια), με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Το ελικόπτερο την παρέλαβε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τη θέση του καταφυγίου «Κάκκαλος» και την μεταφερθεί στο Λιτόχωρο, όπου θα την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι συνδυασμός ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας, και είναι ιδιαίτερα επίπονη για τους δρομείς, καθώς εκκινούν από την τοποθεσία «Σταυρός» και με ενδιάμεσα σημεία το Οροπέδιο των Μουσών και το Φαράγγι του Ενιπέα, τερματίζουν στο Λιτόχωρο, καλύπτοντας μια απόσταση 41,85 χλμ. σε μια ορεινή διαδρομή με μεγάλη υψομετρική διακύμανση.

Keywords
Τυχαία Θέματα