Ελένη Μενεγάκη: Η λαμπερή πορεία της "βασίλισσας" της ελληνικής τηλεόρασης

Την ανακοίνωση του τέλους της συνεργασίας της με το κανάλι του Alpha έκανε την Πέμπτη η Ελένη Μενεγάκη επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν δεν θα είναι στην τηλεόραση, αφού όπως είπε, θέλει να δοκιμάσει άλλα πράγματα.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη και ομολογουμένως η Ελένη Μενεγάκη

όλα αυτά τα χρόνια έχει γράψει μια μεγάλη σελίδα στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία.

Αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη, έγινε η βασίλισσα της πρωινής και -στη συνέχεια- μεσημεριανής ζώνης, έγινε το πρόσωπο που συνδέθηκε με τα λαμπερά Καλλιστεία του ΑΝΤ1, ενώ τόλμισε να κάνει την εμφάνισή της και σε τηλεοπτικές σειρές.

Η Ελένη Μενεγάκη, γεννημένη στην Αθήνα, στις 29 Οκτωβρίου του 1969, ξεκίνησε τη καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από τη συχνότητα του MEGA και την εκπομπή, "Κοκτέιλ", στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

Όλοι θυμόμαστε την Ελένη ως Ελένη Αλεξάκη στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 "Πάτερ Ημών", κατά τα πρώτα της βήματα, στο μακρινό 1995, στο πλευρό του Κώστα Καρρά.

Το Πάτερ Ημών είναι μια κωμική τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 που προβλήθηκε τις σεζόν 1994-1995 και 1995-1996, σε σενάριο Αλέξανδρου Ρήγα και Πέτρου Θεοδώρου, και σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Πετρινιώτη. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο κοινό και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Έπειτα, το 1992 συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι "Mega Banca" ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο τηλεοπτικές σεζόν.


Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα της υπήρξε η ψυχαγωγική εκπομπή "Πρωινός καφές". Ο Πρωινός Καφές ήταν μια πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή, η οποία διήρκεσε από το 1991 έως και το 2009.

Ξεκίνησε τον Μάιο του 1991 και παρουσιάστρια ήταν αρχικά η Ρούλα Κορομηλά. Το 1994 η Ρούλα Κορομηλά διέκοψε το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 και τον "Πρωινό Καφέ" ανέλαβε για ένα χρόνο (1994-1995) η Πόπη Χατζηδημητρίου.

Το 1995 παρουσιάστρια της εκπομπής ανέλαβε η Ελένη Μενεγάκη και έμεινε στη θέση αυτή για 10 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι της καριέρας της ήταν και τα λαμπερά "Καλλιστεία του ΑΝΤ1", τα οποία παρουσίαζε κατά τα "χρυσά χρόνια" της μόδας στην Ελλάδα.

Σε επετειακό επεισόδιο του καναλιού για τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΑΝΤ1, η Ελένη Μενεγάκη, μιλώντας για το θεσμό δήλωσε: "Τα Καλλιστεία τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή και είπα αμέσως το "ναι", χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν μου πρότειναν να τα παρουσιάσω. Πραγματικά, τα λάτρεψα!".

Το 2005, η Ελένη εξέπληξε όλους τους θαυμαστές της, καθώς πήρε μια απρόσμενη μεταγραφή για το κανάλι του ALPHA και ανέλαβε την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής "Καφές με την Ελένη", η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, παρουσίαζε την μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή "Ελένη". Στα 15 χρόνια της παραμονής της στον ALPHA, καθιερώθηκε ως ένα από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα του σταθμού, τόσο από τους ιθύνοντες τους καναλιού, όσο και από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει για μια guest εμφάνιση στη μυθοπλασία, μέσα από τη "Μουρμούρα". Στο επεισόδιο επιτυχημένης σειράς "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" το 2017, η Ελένη Μενεγάκη υποδύθηκε ουσιαστικά τον εαυτό της, ενώ το concept ήθελε να έχει καλεσμένο στην εκπομπή της τον τηλεοπτικό Διονύση που τον υποδύθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου.

Και μπορεί η δημοφιλής παρουσιάστρια να έκανε ουσιαστικά τον ρόλο που ξέρει καλύτερα, αυτόν της παρουσιάστριας, ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, πάντα στο πλαίσιο του σεναρίου.

Όλα αυτά, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα της ονομαστικής της εορτής, όπου αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον ALPHA, ευχαριστώντας το κανάλι, τους συνεργάτες της και φυσικά το πιστό της κοινό.

Σε επικοινωνία του NEWS 24/7 με συνεργάτες της Ελένης Μενεγακη, μας δήλωσαν πως επιθυμία της είναι να μην τοποθετηθούν για την αποχώρησή της, παρά μόνο η ίδια, κάτι που είναι απολύτως σεβαστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα