Ελεύθερη η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Εκτός φυλακής είναι πλέον η Σταυρούλα Κουράκου, η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με διάταξη της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία κάνει δεκτή σχετική αίτηση, η Σταυρούλα Κουράκου πέτυχε την αντικατάσταση της προφυλάκισής της με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 150.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου 2019, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνιση

τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

Υπενθυμίζεται πως το ζεύγος Παπαντωνιου βρέθηκε στη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις απολογίες του ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Και οι δύο είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς κατηγορούνται πως επιχείρησαν να αποκρύψουν την παράνομη προέλευση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικά φράγκα, τα οποία εμφανίζονται ότι ήταν «δώρο» για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού από την εταιρία Thales.

Keywords
Τυχαία Θέματα