Δημήτρης Κουφοντίνας: Ενώπιον του Συμβουλίου Πρωτοδικών Λαμίας η αίτηση του για τη νομιμότητα της μεταγωγής του

Ενώπιον του Συμβουλίου Πρωτοδικων Λαμίας ειναι η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με την νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ωστόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει εισηγηθεί ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κρίση με το σκεπτικό ότι το συμβούλιο ειναι αναρμόδιο.

Η αρμοδιότητα κατά τις ίδιες πηγες, είναι -σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό- η κεντρική επιτροπή μεταγωγών ενώπιον της οποίας εκκρεμεί και άλλο αίτημα του

απεργού πείνας και δίψας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο απεργός πείνας και δίψας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Σημειώνεται πως σήμερα οι συνήγοροί (Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός) του απεργού πείνας θα περιμένουν την απόφαση του Πλημμελειοδικείου για το αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Χθες, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αναβολής της έκτισης της ποινής του, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα, "η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του".

Το δικαστήριο πριν υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, εξέτασε ως μάρτυρα τον προϊστάμενο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση υγείας του Δημ. Κουφοντίνα. "Διατηρεί τη συνείδηση του, έχει σώας τας φρένας. Βρίσκεται σε οριακή κατάσταση" κατέθεσε ο ίδιος την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα