Δήλωση-πρόκληση Ζεεχόφερ: Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα ένα διάστημα, έπρεπε περισσότερο

Σε μια δήλωση που σχολιάστηκε ήδη ως "εμπρηστική" προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος της καγκελαρίου Μέρκελ και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Μιλώντας στην πόλη στην πόλη Ινγκοσταλτ, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, αναφέρθηκε στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Politico, Μάθιου Κάρνιτσνιγκ, ο Ζεεχόφερ είπε χαρακτηριστικά: "Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως

θα ήταν καλύτερο να μην ήταν αυτό προσωρινό".

Οι τοπικές εκλογές στη Βαυαρία θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Κυριακή. Στις εκλογές του 2013 το CSU είχε λάβει 47,4%, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τώρα αναμένεται να φτάσει στο 33% (κατεβαίνει μαζί με το CDU της Μέρκελ).

Το ακροδεξιό AfD ίσως φτάσει στο 10%, ενώ οι Πράσινοι εκτιμάται ότι θα αναδειχθούν δεύτερη δύναμη με 18%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να φτάσουν στο 11% διπλασιάζοντας τα νούμερά τους, ενώ το κόμμα της Αριστεράς περιορίζεται στο ισχνό 5%. Έτσι, αναμένεται να δούμε κυβέρνηση συνεργασίας, με τους Μέρκελ και Ζεεχόφερ να αποκλείουν σε κάθε περίπτωση πιθανό συνασπισμό με τους ακροδεξιούς εντός.

Αν φτάσουμε σε αδιέξοδο, είναι πολύ πιθανό ο Χορστ Ζεεχόφερ να παραιτηθεί από επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, ίσως και από τον υπουργικό του θώκο, κάτι που θα προκαλούσε περισσότερους τριγμούς στην κυβέρνηση της χώρας.

Να θυμίσουμε πως στη Βαυαρία το 56% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την πολιτική της Μέρκελ, κυρίως ως προς το θέμα του μεταναστευτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα