Δικηγόρος των Ελλήνων ανώνυμων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis: "Η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι είναι ήρωες"

O Αμερικανός, ιδιαίτερα έμπειρος δικηγόρος, Στέφεν Κον, εκπροσώπησε στις ΗΠΑ τους Ελληνες πληροφοροδιότες για το σκάνδαλο της Novartis.

H δήλωση που έκανε και ανέβηκε στο επίσημο site της εταιρίας του Kohn, Kohn & Colapinto, έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς, μεταξύ άλλων, ο κ. Κον απευθύνει μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ιδού η δήλωση: "Οι ανώνυμοι Ελληνες πληροφοριοδότες

που τεκμηρίωσαν αυτά τα εγκλήματα είναι ήρωες. Εβαλαν σε κίνδυνο τη φήμη και την καριέρα τους για να προσφέρουν ενημέρωση για το εκτεταμένο σύστημα δωροδοκίας των ελληνικών προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Ακόμα και σήμερα η ασφάλειά τους απειλεί από διεφθαρμένους αξιωματούχους που έκλεψαν από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και έλαβαν δωροδοκίες.

Εν συνεχεία ο κύριος Κον απευθύνει μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση: "Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει άμεσα τα αντίποινα εναντίον των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι οι καταγγέλλοντες. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει δημόσια τους πληροφοριοδότες ως ήρωες".

Και ο Αμερικανός δικηγόρος καταλήγει: "Οι κυρώσεις πρέπει να χρησιμεύσουν ως κάλεσμα αφύπνισης στην Ευρώπη και σ' όλη τη διεθνή κοινότητα. Μπορούν να καταγγέλλονται ανώνυμα δωροδοκίες έτσι ώστε να λογοδοτούν οι πολυεθνικές. Ηρθε η ώρα για τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους που υπονομεύουν το κράτος δικαίου να λογοδοτήσουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα