Δίκη Ζαφειρόπουλου: Μάρτυρες που πεθαίνουν, δικηγόροι - μεσάζοντες, απειλές και εκβιασμοί

Σε μία κατηγορηματική διάψευση για τα όσα υποστήριξε εναντίον του ο Αρ. Φλώρος, προχώρησε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία του συναδέλφου του, Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ο Γ. Αντωνόπουλος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε όσα είχε πει λίγο νωρίτερα ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος εκτός από καταδικασθείς στην υπόθεση Ενέργκα, έχει κριθεί ένοχος και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Μεταξύ άλλων, διέψευσε ότι οι δυο τους τα είχαν βρει πριν το δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας, αλλά και ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

«Οι δικηγόροι του δολοφόνου (σς αναφερόμενος στον Αρ. Φλώρο) παρέλασαν από το γραφείο μου. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διαβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;

Μάρτυρας: Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε ότι ο Αρ. Φλώρος του είπε ότι αν εγώ καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 συνάτνησε το Μιχ. Ζαφειρόπουλο, μετά από αίτημα του τελευταίου. «Του εξέφρασα την ενόχληση μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ήταν αθώος. Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρο μου. Εκεί ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αρ. Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου».

Οι μάρτυρες πάνε «διακοπές»

Δύο από τους κατηγορούμενους ανέφεραν στο δικαστήριο πως τέταρτος δικηγόρος, μόλις τον περασμένο Ιανουαρίου 2019 -λίγο μετά τη δολοφονία του Άρμπερ Μπάκο στο κελί του- τους μετέφερε ένα έγγραφο από τον Αρ. Φλώρο με το οποίο ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, κάτι που ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος αρνήθηκε.

Τέλος, κατήγγειλαν πως ο κρατούμενος που κατασφάχθηκε προ ημερών στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής, θα ερχόταν να καταθέσει στη δίκη. Μάλιστα, ο Κλ. Λεκοτσάι ρώτησε τους δικαστές: «Το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;»

Keywords
Τυχαία Θέματα