Διευθύντρια ΓΕΛ Σουφλίου στο NEWS 24/7: "Ο μαθητής έχει υποστεί τρία κατάγματα. Ήταν μία απερίσκεπτη ενέργεια"

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα του Σουφλίου, όταν ένας μαθητής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου που τελούσε υπό κατάληψη πήδηξε από τον πρώτο όροφο και συγκεκριμένα από τη στέγη της βιβλιοθήκης του σχολείου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο μαθητής της Γ' Λυκείου μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Σουφλίου και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και νοσηλεύεται, έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και μάλιστα αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η Ειρήνη Ξανθοπούλου, Διευθύντρια

του σχολείου, μίλησε στο News 24/7 σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μαθητή, περιγράφοντας το συμβάν (σημειώθηκε περίπου στις 8:15 π.μ. όπως η ίδια λέει) και όσα ακολούθησαν, αλλά και όσα προηγήθηκαν, αφού, όπως δηλώνει, η κατάληψη επρόκειτο να διακοπεί και τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά.

"Το πρωί όταν έφτασα στο σχολείο, τελούσε υπό κατάληψη. Η είσοδος των γραφείων μας είναι διαφορετική από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Στην κεντρική είσοδο είχαν βάλει κάποια θρανία για να εμποδίσουν την είσοδό μας. Εξήγησα στους μαθητές πως από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει οι μαθητικές εκλογές δεν μπορούν να συνεχίσουν την κατάληψη. Δεν το κατάλαβαν και τότε κάλεσα την αστυνομία. Ήρθε ένας αστυνομικός που τους εξήγησε ότι δεν έχουν δίκιο και τους ζήτησε να ανοίξουν τα λουκέτα. Το έκαναν μόνο στο κτίριο της κεντρικής εισόδου, όχι και στα δικά μας γραφεία με αποτέλεσμα να είμαστε απ' έξω, στην αυλή. Ο αστυνομικός έσπασε το λουκέτο και μπήκαμε στα γραφεία μας. Έπειτα συναντήθηκα με κάποιους μαθητές και τους είπα πως αφενός δεν είναι νομότυπο αυτό που κάνουν γιατί πρώτα θα πρέπει να προχωρήσουν στις μαθητικές εκλογές, ενώ τους εξήγησα πως κάποια από τα αιτήματά τους έχουν ήδη ικανοποιηθεί, ενώ κάποια άλλα έχουν δρομολογηθεί. Έτσι, τους ζήτησα να περιμένουν να δουν την επόμενη εβδομάδα αν έχουν ευδοκιμήσει τα αιτήματά τους, να κάνουν και τις εκλογές και έπειτα να προχωρήσουν αν θέλουν σε οποιαδήποτε αγωνιστική ενέργεια. Τα παιδιά το κατάλαβαν, μου είπαν ότι έχω δίκιο και έτσι θα ξεκινούσαμε κανονικά τα μαθήματα", δηλώνει στο News247.gr η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου και συνεχίζει σχετικά με τη στιγμή του τραυματισμού:

"Όταν μπήκαν μέσα, εμείς συνεχίσαμε τη γραφειοκρατική μας εργασία, ενώ οι μαθητές γνώριζαν πως αν κάποιος θέλει να βγει στον αύλειο χώρο του σχολείου αρκεί να παραμερίσει τα θρανία που βρίσκονταν στην κεντρική είσοδο. Ο συγκεκριμένος μαθητής τρίτης λυκείου ήταν στον πρώτο όροφο και θέλησε να κατέβει. Ο εξωτερικός τοίχος του σχολείου επικοινωνεί κολλητά με τη στέγη της βιβλιοθήκης. Τα παράθυρα ήταν ανοιχτά και κάποιοι συμμαθητές του είδαν να κάνει την κίνηση να σκαρφαλώσει στο παράθυρο. Του είπαν τι πας να κάνεις, βγες από την κεντρική είσοδο. Θα μπορούσε να βγει από την κεντρική είσοδο, αρκεί να παραμέριζε τα θρανία που είχαν τοποθετήσει εκεί. Δεν τους άκουσε, δεν τον προλάβαμε ούτε εμείς και αποφάσισε να περάσει από το παράθυρο στα κεραμίδια της σχολικής βιβλιοθήκης και έπειτα να πηδήξει στην πίσω πλευρά. Έπεσε κάτω, τραυματίστηκε στα πόδια, ενώ είχε κάποιες εκδορές και στα χείλη. Οι καθηγητές πήγαν από την πίσω πλευρά και ένας εξ αυτών μαζί με δύο μαθητές τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο του καθηγητή με το οποίο τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας. Εκεί έγινε η πρώτη διάγνωση, για σπάσιμο στον αστράγαλο, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι γονείς του. Αμέσως μετά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Του έγινε αξονική. Δεν έχει χτύπημα στο κεφάλι, αλλά έχει τρία κατάγματα στο πόδι. Χρήζει χειρουργικής επέμβασης, αλλά πρώτα πρέπει να υποχωρήσει το οίδημα".

Καταλήγοντας, η Ειρήνη Ξανθοπούλου αναφέρει: "Θεωρώ ότι κινηθήκαμε όπως έπρεπε. Τα τοπικά Μέσα θεωρώ ότι το παρουσίασαν με μία δόση υπερβολής και αυτό με ενόχλησε. Το σημαντικό είναι πως ο μαθητής είναι εκτός κινδύνου. Ήταν μία απερίσκεπτη εφηβική ενέργεια".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα