Δανία: Άνοιξαν τα σύνορα για τα ζευγάρια - Με φωτογραφίες αποδεικνύουν τη σχέση τους

Η Δανία χαλάρωσε τα μέτρα στα σύνορά της με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, προκειμένου να μπορέσουν τα ζευγάρια που χωρίστηκαν από το lockdown λόγω του κορονοϊού, να "ξανασμίξουν". Με μία προϋπόθεση όμως: να μπορούν να αποδείξουν ότι διατηρούν σχέση για τουλάχιστον έξι μήνες.

Πρόκειται για μία τακτική που προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από βουλευτές, που μίλησαν για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Έπειτα από αντιδράσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και ανακοίνωσε

ότι όσοι διατηρούν σχέση με κάποιον άνθρωπο εκτός των συνόρων, αρκεί απλά να υποβάλουν μία γραπτή δήλωση για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters.com.

"Αν λες ότι έχεις σχέση και το δηλώσεις γραπτώς, τότε αυτό αρκεί", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ Χάεκεραπ.

Προς το παρόν, ωστόσο, τα ζευγάρια θα πρέπει να χρησιμοποιούν ως αποδεικτικά, μηνύματα που έχουν ανταλλάξει, φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον σύντροφό τους, δήλωσε η δανική αστυνομία νωρίτερα.

"Μπορούν να κρατούν μια φωτογραφία στην οποία είναι μαζί ή ένα ερωτικό γράμμα", δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός Allan Dalager Clausen στο Δανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό DR.

"Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στον σύντροφο είναι στην κρίση του αστυνομικού", δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Άλαν Ντάλαγκερ Κλάουσεν.

"Πρώτη φορά ακούω για χώρα που απαιτεί να δείξεις προσωπικά μηνύματα ή φωτογραφίες με τον σύντροφό σου για να μπεις", έγραψε στο Twitter ο Κρίστιαν Χέγκααρντ- ένας από τους βουλευτές που αντέδρασαν.

Σημειώνεται ότι η Δανία από τις 14 Μαρτίου έχει κλείσει τα σύνορά της για όσους δεν είναι πολίτες της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Από τότε, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου εικόνες ζευγαριών που συναντιούνταν στα σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα