Δανάη Ζουμπάκη: Με 18.350 στοχεύει για Νομική - Πόσο την επηρέασε η καραντίνα

Με βαθμολογία 18.350 στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, η Δανάη Ζουμπάκη βλέπει το όνειρό της να πλησιάζει. Στόχος της η Νομική Σχολή. Θέλει να γίνει δικηγόρος για να υπερασπίζεται ανθρώπους που έχουν αδικηθεί, όπως λέει η ίδια στο News 24/7.

Η Δανάη ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες συνυποψηφίους της των πανελληνίων εξετάσεων που έπεσαν "θύματα" του κορονοϊού. Τα σχολεία έκλεισαν, η κυκλοφορία απαγορεύθηκε και η ζωή τους λίγο

πριν τις εξετάσεις αναστατώθηκε. Όμως η ίδια ξεπέρασε γρήγορα αυτή την αναστάτωση και ξαναβρήκε τους ρυθμούς της, πετυχαίνοντας τελικά τον στόχο της.

"Πρώτος μου στόχος είναι η Νομική και ο λόγος που μου αρέσει αυτή η σχολή είναι διότι πρόκειται μετέπειτα για ένα επάγγελμα που σου δίνει την δυνατότητα να βοηθήσεις και να υπερασπιστείς ανθρώπους που είτε έχουν αδικηθεί είτε αναγκάζονται να βιώνουν την θλίψη εξαιτίας εσφαλμένων πράξεων των συνανθρώπων τους. Θα έλεγα ότι με εντυπωσιάζει η ρητορεία που διαθέτουν αλλά και η ανάγκη εύρεσης μιας στρατηγικής που στόχο έχει την απόδοση δικαιοσύνης" αναφέρει η ίδια.

Για τον χρόνο διαβάσματος η Δανάη σημειώνει οτι ποτέ δεν υπολόγισε τις ώρες. "Ήταν όμως αρκετές προκειμένου να αισθάνομαι ικανοποιημένη από τον εαυτό μου, καταλήγοντας αρκετές φορές να διαβάζω μέχρι αργά το βράδυ" λέει χαρακτηριστικά.

Τον Μάρτιο, και μόλις τρεις μήνες πριν απο τις εξετάσεις, επιβλήθηκε η καραντίνα λόγω κορονοϊού. Το πρόγραμμα των μαθητών αναστατώθηκε, το ίδιο και της Δανάης.

"Στην αρχή η καραντίνα ομολογώ ότι με τάραξε και προκάλεσε αναταραχές στο πρόγραμμα μου γιατί πλέον μου περίσσευε χρόνος για ξεκούραση με αποτέλεσμα τις πρώτες μέρες μέχρι να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε να μη διαβάζω με τον ίδιο ρυθμό. Παρ'όλα αυτά γρήγορα κατάλαβα ότι το πρόγραμμα στο διάβασμα ήταν απαραίτητο να παραμείνει όπως και η οργάνωση. Αυτό συγχρόνως μου έδωσε την ευκαιρία να αφιερωθώ στα μαθήματα, να καλύψω αδυναμίες που είχα, ενώ το γεγονός ότι δεν μετακινούμουν, δεδομένου ότι τα μαθήματα γινόντουσαν ηλεκτρονικά, μου επέτρεπε να έχω περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα μου, να οργανώνω καλύτερα το διάβασμα μου και να μου μένει και περισσότερος ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση".

Όσο για το μέλλον της, η Δανάη, όπως κάθε παιδί στην ηλικία της ελπίζει για το καλύτερο. Στα σχέδιά της είναι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, αλλά όχι η μόνιμη διαμονή κι εργασία εκτός Ελλάδος. Τουλάχιστον ακόμα δεν το σκέφτεται.

"Μετά τις σπουδές μου θα ήθελα να καταφέρω να αφοσιωθώ και να ασκήσω το επάγγελμα που έχω επιλέξει. Η ιδέα να φύγω στο εξωτερικό δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί πολύ, θεωρώ βέβαια ότι επαγγελματικά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα εκεί. Εξακολουθεί όμως να είναι μια κίνηση που την θεωρώ δύσκολη και που θέλει πολλή σκέψη. Για να φτάσω να φύγω για το εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να είμαι σίγουρη ότι μπορώ να ανταπεξέλθω εκεί. Παρ'όλα αυτά νομίζω ότι το μεταπτυχιακό μου θα ήθελα να είναι στο εξωτερικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα