Χάκερς κρατούν "όμηρο" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε βοήθεια στην αντιμετώπιση μεγάλης κυβερνοεπίθεσης που δέχεται τις τελευταίες ώρες με χάκερς να φέρονται να έχουν "κλειδώσει" όλα τα υπολογιστικά συστήματα του Συλλόγου, από υπολογιστές μέχρι τα email accounts των εργαζομένων στους "κόκκινους διαβόλους".

Το National Cyber Security Center (NCSC) της Βρετανίας έσπευσε προς βοήθεια της Γιουνάιτεντ,

όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Το CNN επικοινώνησε με το NCSC, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απάντηση.

Σε απάντησή του στο CNN, ο βρετανικός σύλλογος αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσει "φήμες" σχετικά με το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση αυτή.

"Η ομάδα IT κάνει εσωτερική έρευνα για το τι μπορεί να έχει συμβεί, για την ώρα δεν έχουμε στοιχεία για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την παραβίαση των ψηφιακών δεδομένων. Τα συστήματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων μας στο Old Traford έχουν παραμείνει ασφαλή και τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι οι χάκερς έχουν αποσπάσει προσωπικά δεδομένα φιλάθλων, στοιχεία των οποίων ήταν αποθηκευμένα στον κεντρικό σέρβερ και στο e-shop. Η Premier League ανακοίνωσε πως δεν φαίνεται να έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εγγεγραμμένων οπαδών από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Η πρώτη cyber επίθεση στην ομάδα έγινε πριν μια εβδομάδα, ενώ υπήρξαν επαναληπτικές απόπειρες τις προηγούμενες ημέρες, με τα συστήματα να "κλειδώνονται" τις προηγούμενες ώρες.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι χάκερς ζητάνε χρήματα για να αποκατασταθεί η λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων. Κριτική ασκήθηκε ωστόσο στην ομάδα, γιατί δεν έσπευσε να απευθυνθεί στη NCSC από την πρώτη επίθεση της περασμένης εβδομάδας. Σε περίπτωση που έχουν χαθεί δεδομένα χρηστών, τότε είναι πιθανό να επιβληθεί μέχρι και πρόστιμο στη διοίκηση του συλλόγου για αμέλεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα