Ασημακοπούλου: Με ισχυρή πολιτική βούληση και πράξεις το ψηφιακό άλμα

«Το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας απαιτεί να αρθούν πολύ γρήγορα τα εμπόδια και να οικοδομηθεί ένα καλά οργανωμένο ευνοϊκό ρυθμιστικό και θεσμικό πλαίσιο με κίνητρα για την καινοτομία, τους επενδυτές και το ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες ευθυγραμμισμένες στις ανάγκες της αγοράς» ήταν το κεντρικό μήνυμα της παρέμβασης της Βουλευτού Β’ Αθηνών της ΝΔ και Τομεάρχου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών

και Ενημέρωσης, κας Ασημακοπούλου στην συζήτηση για την "Καινοτομία και Μεταφορά της Τεχνολογίας" στο πλαίσιο του Συνεδρίου Thessaloniki Summit 2018 διεξάγεται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Επισημαίνοντας την καθυστέρηση της Ελλάδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με την χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη μεταξύ των κρατών-μελών στους σχετικούς δείκτες, η κα Ασημακοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στο έργο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Χαρακτήρισε τα 4 ψηφιακά "εμβληματικά" έργα της κυβέρνησης προβληματικά και αναφέρθηκε σε καταγγελίες για φωτογραφικές προδιαγραφές και σπατάλη δημοσίων πόρων. Η κα Ασημακοπούλου κατηγόρησε το Υπουργείο ΨΠΤΕ για καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων και χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων και όχι από διαθέσιμα Κοινοτικά κονδύλια.

Αναφερόμενη στην ψηφιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι : "Στην μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αιχμή του δόρατος της ψηφιακής πολιτικής θα είναι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας θα γίνει στη βάση μιας κεντρικής και οριζόντιας πλατφόρμας, η οποία θα καθορίζει όλες τις επιμέρους πολιτικές." Κεντρικοί άξονες η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, οι Ψηφιακές Επιχειρηματικές και Επενδυτικές Ευκαιρίες, και οι Ψηφιακά Ενεργοί Πολίτες.

Αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι "Ο ψηφιακός τομέας απελευθερώνει την καινοτομία καθιστώντας την κινητήριο δύναμη ανάπτυξης σε μια οικονομία σε κρίση. Το ψηφιακό άλμα δεν συνιστά ένα σύνθημα, δεν επιτυγχάνεται ούτε με ευχολόγια ούτε με κενές περιεχομένου διακηρύξεις. Απαιτεί αντίληψη των νέων δεδομένων, σχέδιο, προγραμματισμό, μεθοδικότητα, συνεργασία με τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, δέσμευση και πολιτική βούληση. Κυρίως όμως αίσθηση του επείγοντος. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχουμε πλήρη επίγνωση αυτής της ευθύνης αλλά και είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι να την υπηρετήσουμε με πράξεις."

Keywords
Τυχαία Θέματα