Απολογείται η Ζαρούλια και προϊδεάζει για Μιχαλολιάκο

«Πρόγευση» όσων αναμένεται να επικαλεστεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πρόκειται να πάρει σήμερα το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων. Μπροστά στους δικαστές έχει κληθεί να βρεθεί η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, όπως και ο Αντ. Γρέγος, και οι δύο πρώην βουλευτές και κατηγορούμενοι για διεύθυνση

σε εγκληματική οργάνωση.

Η Ελένη Ζαρούλια πρόκειται να είναι η πέμπτη κατά σειρά πρώην βουλευτής που θα δώσει εξηγήσεις για τις κακουργηματικές πράξεις που της έχουν αποδοθεί, καθώς θα προηγηθεί ο Αντ. Γρέγος, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την προηγούμενη διαδικασία. Καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των "επισήμων εκφραστών" των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όσα πρόκειται να υποστηρίξει η πρώην βουλευτής θα αποτελέσουν προάγγελο των ισχυρισμών του Νικ. Μιχαλολιάκου αναφορικά με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν. Ήδη πάντως όσοι βουλευτές έχουν απολογηθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν υποστηρίξει ότι ήταν μέλη ενός πολιτικού κόμματος, δίχως να έχουν λάβει χώρα παράνομες πράξεις, καταλήγοντας πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα ενεργειών συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία λειτούργησαν αυτοβούλως.

Στο παρελθόν, η ίδια ζήτησε να σταματήσουν οι παράνομες πολιτικές διώξεις και χαρακτήρισε πολιτικούς κρατούμενους τους βουλευτές που είχαν προφυλακιστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο Γ. Γερμενής, ο οποίος απολογούμενος υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά». «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» είπε την περασμένη Δευτέρα.

Στην Ελένη Ζαρούλια αποδίδεται, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απολογείται, Ζαρούλια, Μιχαλολιάκο,apologeitai, zaroulia, michaloliako