Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δημιουργήθηκε τη Δευτέρα στο Τυρρηνικό πέλαγος, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε κυρίως την Κεντρική και Νότια Ιταλία καθώς το κέντρο του μέχρι και τα μεσάνυχτα βρισκόταν βόρεια της Σικελίας κινούμενο αργά νοτιοανατολικά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην επαρχία του Κιέτι στην Κεντρική Ιταλία έφτασαν τα 127 mm και στην Πεσκάρα τα 110 mm. χιλιοστά βροχής Στην χώρα μας επηρεάστηκαν ουσιαστικά τα νησιά του Ιονίου όπως είχαν αναφερθεί από την ΕΜΥ με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τα 43 mm στη Ζάκυνθο

τα 17 στη Κεφαλονιά , ενώ 12 mm σημειώθηκαν στη Σούδα (Χανιά) και 11mm στη Καστοριά .

Το βαρομετρικό χαμηλό και σήμερα θα εξακολουθήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά στροβιλιζόμενο γύρω από το εαυτό του και θα επηρεάσει τα δυτικά και τα νότια κυρίως τμήματα της χώρας (Ιόνιο, Πελοπόννησο, Δυτικές Κυκλάδες Κρήτη), ωστόσο μέχρι και το μεσημέρι δεν αποκλείονται τοπικά έντονες βροχές η μπόρες στη Στερεά και την Ανατολική Θεσσαλία.

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και προς το μεσημέρι καταιγίδες . Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Η προοπτική του καιρού

Από πλευράς βροχοπτώσεων, φαινόμενα θα έχουμε μέχρι την Τετάρτη, ενώ αργότερα το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και ο καιρός θα κυλήσει μόνο με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Συνεπώς, του Αγίου Δημητρίου και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι ήπιο καιρό με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ένα ψυχρό μέτωπο που θα διέλθει από τα Βαλκάνια την Πέμπτη θα προκαλέσει πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 περίπου βαθμών.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και θα αρχίσει η θερμοκρασία και πάλι να ανεβαίνει. Αυτό θα φανεί περισσότερο το Σάββατο που οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες

Δείτε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε ένα βίντεο

Δείτε σε βίντεο τους ανέμους τις θερμοκρασίες και τη νέφωση

Keywords
Τυχαία Θέματα