Ανησυχία της κυβέρνησης για τους αγνοούμενους

Ο σημαντικός αριθμός των αγνοουμένων από το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς στην Ανατολική Αττική προκαλεί τεράστια αγωνία στην κυβέρνηση που δεν μπορεί να αποκλείσει την επιμήκυνση του επίσημου καταλόγου των νεκρών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η ανείπωτη τραγωδία προκαλεί θλίψη και κατήφεια με τον πρωθυπουργό να ζητεί από τα μέλη της κυβέρνησής του να κρατούν χαμηλούς τόνους σεβόμενα τις ανθρώπινες απώλειες και το πένθος των οικογενειών

τους. Στην κυβέρνηση ελπίζουν πως ο αριθμός των αγνοουμένων μπορεί τις επόμενες ώρες να περιοριστεί καθώς αρκετά από τα πρόσωπα που αναζητούνται και έχουν δηλωθεί στις αρχές μπορεί να έχουν καταμετρηθεί ήδη στους νεκρούς, δεδομένου ότι πολλές σοροί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Επίσης, πιστεύουν πως τα ονόματα ανθρώπων που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι μπορεί να έχουν εγγραφεί σε διπλούς ή τριπλούς καταλόγους από τους συγγενείς τους με τηλεφωνήματα τόσο στην αστυνομία όσο και στην πυροσβεστική ή σε δημοτικά καταστήματα.

Το κλίμα πάντως στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ κάτι που φάνηκε και από το περιεχόμενο της χθεσινής δήλωσης του πρωθυπουργού που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα περνά μία από τις δυσκολότερες στιγμές της.

Για το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα των αιτίων της καταστροφικής πυρκαγιάς. Με εύσχημο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό διαβεβαίωσε πως “τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις” υπαινισσόμενος ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Πάντως, η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό υποδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των καταστροφικών πυρκαγιών. Ο Γ. Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες δεν μίλησε στην χθεσινή σύσκεψη. Ωστόσο με βάση τις ίδιες πληροφορίες άνδρες της ΕΥΠ βρίσκονται ήδη από χθες στην ευρύτερη περιοχή απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειωτέον πως ο πρωθυπουργός την πρώτη νύχτα της καταστροφής έκανε λόγο για ασύμμετρο φαινόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα