Ανήλικος ο υπαίτιος πίσω από το μακελειό σε ντισκοτέκ της Ιταλίας

Ένας ανήλικος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος πίσω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε ντισκοτέκ της Ιταλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, που είχε ως συνέπεια έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αφού φέρεται να ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους θαμώνες του κλαμπ Lanterna Azzurra στην κωμόπολη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την La Stampa, ο ανήλικος ψέκασε τους θαμώνες με ουσία που προκαλεί κνησμό, με αποτέλεσμα

να προκληθεί πανικός στο κλαμπ, όπου ήταν συγκεντρωμένα πάνω από 1.400 άτομα για τη συναυλία του δημοφιλούς ράπερ Sfera Ebbasta.

Η Πυροσβεστική είχε κάνει λόγο για "ρίψη μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό" ήδη από την επόμενη μέρα του περιστατικού, ενώ υποστήριξε πως οι θαμώνες άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, κίνηση η οποία οδήγησε στην τραγωδία.

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00 ώρα Ελλάδος και, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου.

Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ντίσκο Lanterna Azzurra είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος, γι' αυτό και στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και οι υπεύθυνοι του κλαμπ που αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα