Ανδρέας Κωνσταντίνου για δολοφονία Γρηγορόπουλου: "Το δάκρυ έχει όνομα και επώνυμο"

«Το δάκρυ έχει όνομα κι επώνυμο.

Όπως τα ποτάμια και οι πηγές.

Και οι καταιγίδες.

Όπως τα βουνά και οι θάλασσες.

Το δάκρυ έχει δρόμους και ρυτίδες...

Έτσι λοιπόν ποτίζεται η ζωή.

Έτσι μαθαίνει. Έτσι ξεδιψά. Έτσι αντέχει.»

Αυτές οι γραμμές γράφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, μια ημέρα πριν από την συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου. Έναν άνθρωπο που στάθηκε δίπλα στην οικογένεια του Γρηγορόπουλου από το πρώτο λεπτό της 6ης Δεκεμβρίου. Από το πρώτο δευτερόλεπτο

που έπεσε νεκρός από την σφαίρα του όπλου του Επ. Κορκονέα.

Φανερά συγκινημένος, μίλησε στο Νews 24/7 υπογραμμίζοντας ότι η δήθεν λύπη και μεταμέλεια του Κορκονέα προσβάλλουν την μνήμη του παιδιού. “Η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι όλες οι σκιές που θέλησαν να αφήσουν για τον Αλέξανδρο ήταν εντελώς ανυπόστατες” αναφέρει και προσθέτει: “Πολλά τα ψεύδη και οι συκοφαντίες από τους Κορκονέα και Σαραλιώτη, ήδη, από τις πρώτες καταθέσεις. Η δήθεν λύπη κι η μεταμέλεια των δολοφόνων προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού. Το μοιραίο εκείνο βράδυ κύλησαν δάκρυα στα σπίτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αλλά και ανθρώπων που βρίσκονταν στο εξωτερικό. Εκεί που δεν κύλησε ούτε ένα δάκρυ ήταν στα σπίτια των δολοφόνων, πράγμα που απεδείχθη από τη συμπεριφορά τους και την κατασυκοφάντηση του αθώου παιδιού».

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνου συμφώνησε με τις δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο καθυστερεί η δικαστική διαδικασία ακυρώνει την αρχή της ταχείας απόδοσης της δικαιοσύνης. Ενθυμούμενος, μάλιστα, τον τρόπο που κάλυψαν τότε δημοσιογραφικά το γεγονός τα κανάλια, χαρακτήρισε χυδαίο το μονταρισμένο βίντεο με τα επεισόδια, το οποίο μετέδιδε τότε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ενώ συμπλήρωσε πως ο άνθρωπος που το κατασκεύασε δεν αξίζει να είναι δημοσιογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα