Αναστασιάδης - Μπορίσοφ στους ομιλητές της Ευρωαραβικής Συνόδου

Με ομιλία του πρωθυπουργού ξεκινά τη Δευτέρα η Ευρω-Αραβική Σύνοδος στην οποία θα συμμετάσχουν Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοί αξιωματούχοι από την Ευρωπαική Ενωση, ισχυροί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι από 30 χώρες.

Ξεχωρίζει η παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Κύπρου μάλιστα αναμένεται να έχει συνάντηση στο περιθώριο του forum με τον πρωθυπουργό, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ατζέντα της συνόδου θα αφορά την εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ενίσχυσης, μεταξύ άλλων, του πολιτικού διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού κόσμου. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, οι πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στη σημασία της θεμελίωσης ζωντανού και συγκροτημένου Ευρω-Αραβικού διαλόγου.

Ως εξέλιξη των συζητήσεων που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017, η ημερήσια διάταξη της φετινής Συνόδου είναι πιο στοχευμένη με επίκαιρα θέματα. Η Πολιτική Γειτονίας Ευρώπης και Αραβικού κόσμου, το μεταναστευτικό ζήτημα, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή μετάβαση, η Οικοδόμηση Θεσμών και τα Κοινωνικά Κινήματα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” είναι μία μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνδέει δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελιώνει τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Contractors Company (CCC).

Keywords
Τυχαία Θέματα