Άκρως επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι δραπέτες που πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικού

Άκρως επικίνδυνοι και οπλισμένοι είναι οι δραπέτες που κατάφεραν να αποδράσουν στις τέσσερις τα ξημερώματα, με επεισοδιακό τρόπο από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών. Κατά της διάρκεια της πεζής καταδίωξης έξω από το Μεταγωγών, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικού, ευτυχώς δίχως να τον τραυματίσουν.

Πρόκειται για τέσσερις κρατούμενους αλβανικής καταγωγής που είχαν πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενούς τους σε διπλανή πτέρυγα από την δική τους. Πέρασαν αυτόφωρο για το επεισόδιο αυτό και ανέμεναν στο Μεταγωγών

την μεταφορά τους σε άλλες Φυλακές.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον άρρωστο και έπεσε κάτω. Αμέσως ο φρουρός εισήλθε στο κελί για να του δώσει τις Πρώτες Βοήθειες και οι υπόλοιποι άρπαξαν τον αστυνομικό και τον ακινητοποίησαν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Βγήκαν από το κελί απειλώντας διαρκώς τον φρουρό και ακινητοποίησαν και τον δεύτερο φρουρό υπό την απειλή να κάνουν κακό σε εκείνον που είχαν ήδη πάρει όμηρο και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το σακίδιο του δεύτερου φρουρού το όπλο του και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αμέσως μετά, κατέβηκαν στην είσοδο και υπό την απειλή το όπλου που είχαν μαζί τους πλέον, ακινητοποίησαν μία αστυφύλακα που έκανε εσωτερική περιπολία με περιπολικό στο προαύλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει μέχρι την πύλη.

Εκεί βγήκαν από το περιπολικό και υπό την απειλή του όπλου και πάλι, ακινητοποίησαν και τον αστυνομικό που ήταν φρουρός στην πύλη από τον οποίο επίσης πήραν το όπλο του και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Συνολικά, κατάφεραν από το κελί τους έως και την πύλη να ακινητοποιήσουν τέσσερις αστυνομικούς…

Στο Μεταγωγών σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η ΓΑΔΑ. Αμέσως ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ένας αστυνομικός τους καταδίωξε πεζός στους δρόμους έξω από το Μεταγωγών και τότε οι δραπέτες πυροβόλησαν εναντίον του, ευτυχώς δίχως να καταφέρουν να τον τραυματίσουν.

Ο ίδιος αστυνομικός κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν από τους δραπέτες κοντά στην Λαχαναγορά του Ρέντη και να τον συλλάβει. Από εκείνη την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και στην επιχείρηση συμμετέχουν πολυάριθμές δυνάμεις της Αστυνομίας και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από την αρχική.

Keywords
Τυχαία Θέματα