Αίθριος και ζεστός καιρός - Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Ασθενής συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα Βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου διατηρεί βοριαδάκι στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ στα νότια. Στην περιοχή μας θερμότερες αέριες μάζες έχουν έλθει από τις ακτές της Αφρικής. Χθες στο Τυμπάκι ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς, ενώ 37 βαθμούς Κελσίου είχαμε στην Αθήνα τη Λάρισα

και το Ελληνικό.

Σε όλη τη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου στη Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική καιρού

Το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός στα νότια ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθεί αστάθεια τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Κυριακή ικαι τη Δευτέρα στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και την Ήπειρο και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση και αυτό θα φανεί περισσότερο από την Κυριακή Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να έχουμε 6 με 7 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα