Άγρια νύχτα μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Προσαγωγές και τραυματίες στα Εξάρχεια

Τριανταπέντε προσαγωγές και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας με σοβαρό τραύμα, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων που ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τα πρώτα καλέσματα ήταν για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, από όπου οι μαθητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή. Κατά την διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια,

ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις.

Στις 17:30 ήταν το κάλεσμα για την απογευματινή πορεία και πάλι στα Προπύλαια. Από νωρίτερα, στα πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων, είχαν αρχίσει να στήνονται οδοφράγματα, ενώ και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να παρατάσσονται σε πολλούς δρόμους του κέντρου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί ένταση, γύρω στις 8.

Λίγο μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες συγκρούσεις κουκουλοφόρων με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, όπου είχαν στηθεί οδοφράγματα, υπήρξε για αρκετή ώρα ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και δακρυγόνων.

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν δύο αύρες της ΕΛΑΣ, οι οποίες γκρέμισαν τα οδοφράγματα στους δύο δρόμους και απώθησαν τους κουκουλοφόρους στα στενά κοντά στην πλατεία, από όπου συνέχισαν τον κλεφτοπόλεμο μέχρι αργά την νύχτα.

Για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια αστυνομικής βίας, με το βίντεο, αδιάψευστο μάρτυρα:

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ υπήρξαν και άλλοι τρεις ελαφρύτεροι τραυματισμοί, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν αστυνομικούς.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη μετά την πορεία έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην περιοχή του Συντριβανίου. Μάλιστα, κουβούκλιο στο εργοτάξιο του Μετρό, άρπαξε φωτιά και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες.

Μετά τις 11 το βράδυ εκτονώθηκε και η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, όπου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ο οποίος δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία στην συμπρωτεύουσα προχώρησε σε μία σύλληψη, ενώ προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα