"Αυτό είναι το όραμά μου για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Το κείμενο του Α/ΓΕΕΘΑ προς τους στρατιωτικούς

Το όραμά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις περιγράφει με σαφήνεια στις κατευθυντήριες οδηγίες του προς τα στελέχη και το προσωπικό ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου που δημοσιεύει το Militaire.gr . Πιο σημαντικό ακόμη είναι το γεγονός ότι σ΄ αυτό το κείμενο λέει και πως σκέφτεται να το υλοποιήσει. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους κινήσεις από Αρχηγούς και γι΄αυτό οι κατευθυντήριες οδηγίες του Α/ΓΕΕΘΑ είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Ποιο είναι το όραμά του για τις ΕΔ:

“Το όραμά μου συνοψίζεται σε μία φράση: Ευέλικτη, Ταχείας Αντίδρασης,

Διακλαδική Δύναμη με αυξημένη δυνατότητα κυριαρχικής επέμβασης σε οποιοδήποτε τομέα του σύγχρονου ,περίπλοκου επιχειρησιακού περιβάλλοντος και έναντι κάθε ενδεχόμενης απειλής , ώστε να αποτραπεί ή και να αντιμετωπισθεί ,έαν απαιτηθεί, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας”.

Πως μπορεί να υλοποιηθεί;

Γράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ:

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από “την ανάπτυξη καινοτόμων και θεμελιωδών επιχειρησιακών ιδεών και δυνατοτήτων με γνώμονα τη Δυναμική και ευέλικτη οργανωτική δομή ,το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, το αποτελεσματικό σύστημα συλλογής πληροφοριών, την αποτελεσματική ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, της υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο στρατιωτικό υλικό”.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κάνει λόγο για “ορθολογική διαχείριση των πόρων μας για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας παροχής στη διακλαδική δύναμη κατάλληλου προσωπικού εξοπλισμού και εφοδίων , στο σωστό τόπο και χρόνο και στη σωστή ποσότητα σε όλο το εύρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων μέσω εστιασμένης διοικητικής μέριμνας επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας”.

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου γράφει ακόμη για “διοίκηση ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με δεδομένο ότι το προσωπικό μας αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων μας. Η εμπιστοσύνη , οι σχέσεις ειλικρίνειας μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων, η εκούσια και με ενθουσιασμό συμμετοχή του στη συνολική προσπάθεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση επιτυχίας και για τον λόγο αυτό απαιτείται διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση σε στρατιωτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο με συνεχές και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού”.

Στο τέλος ο Α/ΓΕΕΘΑ δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει “την καλύτερη δυνατή ηγεσία και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, μη επιτρέποντας ποτέ κάποιος να αδικηθεί ή να μην ανταμειφθεί σύμφωνα με την προσπάθεια που καταβάλει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE

Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με την ατζέντα να ΄χει και γαλλικές φρεγάτες

«Σταματήστε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο» καλεί την Τουρκία το Ευρωκοινοβούλιο

Τουρκική προπαγάνδα: “Ο στρατηγικός δεκανέας και τα τουρκικά σήριαλ”- Ο Π.Θεοδωρακίδης εξηγεί

Keywords
Τυχαία Θέματα