Αυτή την αντιδεξιά ποιος θα την πάρει: ΚΙΝΑΛ κατά Άδωνι- Βορίδη

Οι σκληρές δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη- Μάκη Βορίδη μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 κατά της αριστεράς και ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, στο οποίο τα στελέχη της σαμαρικής δεξιάς αποδίδουν... αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, προκαλούν αντιδράσεις στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν στο ΚΙΝΑΛ στελέχη (με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο) που βλέπουν ως μονόδρομο τη μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ζητούν και τώρα τη

σύσταση ενός μετώπου κατά του ΣΥΡΙΖΑ,. Όμως πολλά στελέχη από την άλλη πλευρά δυσφορούν με έναν τέτοιο σφιχτό εναγκαλισμό, που δίνει άφεση... δεξιών αμαρτιών σε πρόσωπα τα οποία για τη βάση του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ αποτελούν εξ ορισμού κόκκινο πανί.

Και επιπλέον θεωρούν ως μόνη συνταγή επιβίωσης του Κινήματος ως τρίτου πόλου στο τοπίο του νέου διπολισμού, τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και την προβολή του ΚΙΝΑΛ ως εναλλακτική στους ψηφοφόρους που ναι μεν απεχθάνονται το ΣΥΡΙΖΑ, ανατριχιάζουν όμως ακούγοντας δηλώσεις όπως αυτές του κ.Βορίδη περί παρεμβάσεων στο κράτος προκειμένου να μην έλθει ποτέ ξανά η αριστερά στην εξουσία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Πολλά στελέχη όμως του ΚΙΝΑΛ και ψηφοφόροι του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ως βασικό στοιχείο της πολιτικής τους ταυτότητας τη λέξη αριστερά στην κεντροαριστερά ή εν πάσει περιπτώσει την αντι- δεξιά. Διαπιστώνουν επίσης τον κίνδυνο, εάν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εκφράζεται από τέτοιες δηλώσεις όπως αυτές των Γεωργιάδη - Βορίδη, να υπάρξει ένα αντι- αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, στο οποιο θα επιχειρήσει να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του διευθυντή του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ και στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Νίκου Βοσδογάνη, στο facebook:

"Το τραγικό με τις δηλώσεις Βορίδη - Γεωργιάδη, δεν είναι μόνο το περιεχόμενο τους. Κανεις άλλωστε δεν περίμενε από την δεξιά, ως ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας να έχει διαφορετικές απόψεις.

Άβυσσος μας χωρίζει με αυτές τις θέσεις.

Το τραγικό με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δίδεται το δικαίωμα σε κάποιους να ταυτίζουν την Αριστερά με το ύφος και το ήθος της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς είναι περήφανες για τους αγώνες του λαού μας που οδήγησαν στην εθνική συμφιλίωση.

Είναι περήφανες για αξίες και οράματα που συνοδεύουν την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Αυτές οι αξίες, η νέα αλλαγή , το νέο κοινωνικό κράτος αποτελούν το στοίχημα της προοδευτικής παράταξης την οποία δεν εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας.

Αυτές τις αξίες οφείλουμε να υπερασπιστούμε από δεξιούς και δήθεν αριστερούς νοσταλγους του εθνικού διχασμού. Αρκετά !"

Μετά τον κ.Γεωργιάδη που προχθές απάντησε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος είχε σπεύσει να στηλιτεύσει τις δηλώσεις του κατά της αριστεράς, και ο κ.Βορίδης χθες έσπευσε να δικαιολογήσει τις δικές του δηλώσεις, μαζεύοντας κάπως τις εκφράσεις του και σε πιο ήπιο ρητορικό τόνο, πλην όμως αυτό δεν καταλάγιασε τις αντιδράσεις.

Ανοιχτό συνέδριο του Ποταμιού στις 3 και 4 Νοεμβρίου, διαψεύδουν τις φήμες περί συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση σε προοδευτικές, φιλελεύθερες, κεντρώες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, να συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό δημιουργικό συνέδριο απευθύνει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού. Στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Κινήματος οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία του ανοιχτού συνεδρίου για το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ενώ συγκροτήθηκε «Επιτροπή Kοινής Πορείας», η οποία και θα αναλάβει τις επαφές με εκπροσώπους Κινήσεων και Ομάδων του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστικού χώρου.

Στην «Επιτροπή Κοινής Πορείας» μετέχουν οι Παντελής Αβραμίδης, επιχειρηματίας, Μαρία Δαμανάκη, δικηγόρος, Άννα Λυδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών, Πάνος Μπιτζαξής, δικηγόρος - πρώην γ.γ. αθλητισμού, Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Τεχνόπολη, Μάκης Παπούλιας, επιχειρηματίας πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας και Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος του Α.Ο ΠΡΩΤΕΥΣ, από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του Ποταμιού.

Στο συνέδριο θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών Κινήσεων και προσωπικότητες που συγκρούονται με τον λαϊκισμό και πιστεύουν στην ανάγκη τολμηρών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, το περιβάλλον, την έρευνα, τις επενδύσεις, την οικονομία. «Το κομματικό κράτος, η διαφθορά, ο παραγοντισμός, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ' εποχές τα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν πάρει πλέον την μορφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναφέρει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου και «καλεί τους πολίτες που έχουν ένσημα στην αληθινή ζωή, που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα και διαθέτουν προοδευτικό όραμα και θάρρος», να είναι οι σύμμαχοι σε αυτή την νέα πορεία του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποστείλει επιστολή με αντίστοιχο περιεχόμενο σε 300 πολίτες - ανένταχτους κομματικά αλλά ενεργούς πολιτικά - τους οποίους και θα καλέσει να συμμετέχουν στο συνέδριο ως συνδιοργανωτές και όχι μόνο ως σύνεδροι ή παρατηρητές. Η προσπάθεια για την δραστηριοποίηση νέων προσώπων θα ενισχυθεί με περιοδείες σε όλη τη χώρα που θα κάνουν ο επικεφαλής του Κινήματος, οι γραμματείς Κοινοβουλευτικού έργου Γιώργος Μαυρωτάς και Οργανωτικού Γιώργος Γκαρής, καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο τελευταίος έσπευσε χθες να διαψεύσει τις φήμες περί συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση.

Πάντως, ενώ Ψαριανός- Αμυράς φέρονται να έχουν ήδη κλείσει τη μεταγραφή τους στη ΝΔ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε στο Θέμα FM την πεποίθησή του πως ο μόνος χώρος στον οποίον θα μπορέσει να αναγεννηθεί ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που είχε εκφράσει για κάποιο διάστημα το Ποτάμι.

Τόνισε δε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση του χώρου είναι η εκ βάθρων επανίδρυση του χώρου με ανοικτές διαδικασίες, δηλώνοντας στη συνέχεια πως εάν υπάρξουν τέτοιες συνθήκες θα πρέπει όλοι να ανταποκριθούν και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως ο προοδευτικός μεσαίος χώρος πρέπει να σταθεί στα πόδια του ώστε να δώσει σταθερότητα στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα