ΑΧΑ: Natural Catastrophes Response για την άμεση στήριξη πληγέντων από τον «Ιανό»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σύστημα διαχείρισης ζημιώναπό φυσικές καταστροφές της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Natural Catastrophes Response, από την πρώτηστιγμή που εκδηλώθηκε ο μεσογειακός κυκλώνας (medicane) «Ιανός». Με τηχρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών εντοπίστηκαν οι ασφαλισμένεςπεριουσίες που βρίσκονταν στις πληγείσες περιοχές και εστάλησαν, μέσα σεελάχιστες ώρες, μηνύματα ενημέρωσης (sms) στους ασφαλισμένους. Χάρις σε αυτό το θεσμοθετημένοσύστημα προστασίας της ΑΧΑ,

οι πληγέντες είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίεςυποστήριξης προσωρινής διαμονής, φύλαξης περιουσιών, καθώς και δυνατότηταάμεσης δήλωσης των ζημιών που υπέστησαν. Επιπρόσθετα, τέθηκε σε 24ωρηλειτουργία Ειδική Γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας για την υποστήριξη,με κάθε τρόπο, των ασφαλισμένων της.

Ήδη, έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός ζημιών με τηχρήση τού πρωτοποριακού συστήματος εξ αποστάσεως επιθεώρησης MyAXAway, το οποίο εξασφαλίζει, παράλληλα, τις συνθήκες προστασίαςπου απαιτεί η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Εντός της εβδομάδος, θα έχειολοκληρωθεί η καταβολή προκαταβολών και θα έχουν εξοφληθεί εξολοκλήρου οιλιγότερο σύνθετες περιπτώσεις αποζημίωσης. Επίσης, οι ασφαλισμένοι μπορούν νασυνεχίσουν να ενημερώνονται αναλυτικά για τις υπηρεσίες που έχουν στη διάθεσήτους από την Ειδική Γραμμή του Τηλεφωνικού Κέντρου της ΑΧΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, κ. ΕρρίκοςΜοάτσος, δήλωσε σχετικά: «Η συχνότερηεμφάνιση παρόμοιων φυσικών φαινομένων αποτελεί κοινή διαπίστωση. Έχοντας θέσειως απόλυτη στρατηγική προτεραιότητά μας την έμπρακτη στήριξη των ασφαλισμένωνμας την κρίσιμη στιγμή της ζημιάς και αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητεςπου προσφέρει, πλέον, η τεχνολογία, καλούμαστε να αποδείξουμε την αξία τηςασφάλισης και να εδραιώσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη όσων μας εμπιστεύονταιγια την προστασία τους. »

Keywords
Τυχαία Θέματα