SOS από τους νοσοκομειακούς γιατρούς: "Φτάνουμε στα όρια, δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις που έπρεπε"

Στην οδό Αριστοτέλους, έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται το μεσημέρι της Πέμπτης νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακων Γιατρών Ελλάδας, βρίσκεται σε 24ωρη απεργία. Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων ΑθήναςΠειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι γιατροί ζητούν, να προσληφθούν

μόνιμοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία, τονίζοντας πως «με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης» και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με "εντέλλεσθε" για 10 και 15 εφημερίες το μήνα, δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας».

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακων Γιατρών, αναφέρεται πως είμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ζορίζεται. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά».

Γίνεται λόγος, ακόμη, για «αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών» και για «οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών».

Στα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, συμπεριλαμβάνεται η επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα, άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες, καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις κλειστές δομές.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζου, μιλώντας στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, είπε μεταξύ άλλων: «Στην αρχή, στον Ευαγγελισμό, είχαμε 17 κρεβάτια για COVID-19, τώρα πολυ λιγότερα. Οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς ο Ευαγγελισμός δέχεται περίπου 25 ασθενείς με κορονοιο την εβδομάδα. Το σύστημα κοντεύει να φτάσει στα όρια του, ωστόσο δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις που θα έπρεπε, ειδικά δε μόνιμο προσωπικό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα