Luke Perry: Οι διάσημοι αποχαιρετούν τον "Ντίλαν" του "Beverly Hills"

Το δικό τους "αντίο" στον Luke Perry, μέσα από ανακοινώσεις και τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media έσπευσαν να πουν celebrities και ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί ή γνώριζαν τον δημοφιλή ηθοποιό.

Ο Luke Perry, που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 52 του ύστερα από οξύ εγκεφαλικό, είχε χαρακτηριστεί ως ο "James Dean" των 90's, υποδυόμενος τον ατίθασο και ασυμβίβαστο "Ντίλαν Μακ Κέι" στη θρυλική τηλεοπτική σειρά "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς", ενώ τα τελευταία χρόνια η καριέρα του

είχε ανακάμψει χάρη στην επίσης πολύ πετυχημένη σειρά "Riverdale" όπου υποδυόταν τον πατέρα του Archie, ενός από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες των αμερικανικών κόμικς.

Ο Ian Ziering, που υποδυόταν τον "Στιβ" στο "Beverly Hills" και διατηρούσε φιλική σχέση με τον Perry, έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα θυμάμαι για πάντα τα όσα υπέροχα μοιραστήκαμε τα τελευταία 30 χρόνια». Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Perry είχε δώσει αρχικά οντισιόν για τον ρόλο του "Στιβ" καθώς ο "Ντίλαν" δεν προβλεπόταν να είναι στο μόνιμο καστ της σειράς, χάνοντας τελικά αυτό το ρόλο από τον Ziering.


Εξίσου συγκινημένη και η Gabrielle Carteris, που υποδυόταν την Andrea και σήμερα είναι πρόεδρος του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοπειών, δήλωσε "συντετριμμένη" και έκανε σε ανακοίνωσή της λόγο για "πολύ ευαίσθητη ψυχή, που ήταν ευγενική, γενναιόδωρη και πάλευε για τους μη προνομιούχους", ενώ συμπληρώνει ότι "άφησε το αποτύπωμά του και δεν θα ξεχαστεί ποτέ".

Η τελευταία του τηλεοπτική "σύζυγος" στη σειρά Riverdale, η θρυλική εφηβική σταρ των 80's Molly Ringwald έγραψε: "Η καρδιά μου ράγισε. Θα μου λείψεις τόσο πολύ Luke Perry. Στέλνω όλη μου την αγάπη στην οικογένειά σου".


O Luke Perry υπήρξε ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής της LGBTQ κοινότητας. Η ακτιβιστική οργάνωση GLAAD, δεν το ξέχασε αυτό, αναρτώντας τα συλλυπητήρια για το χαμό του ηθοποιού που στήριξε τα δικαιώματα των gay ακόμη και μέσα από τους ρόλους του.


"Βροχή" έπεσαν τα συλλυπητήρια μηνύματα και από όλους τους δημιουργούς και συνεργάτες του στην τελευταία σειρά που πρωταγωνιστούσε, το Riverdale. Μάλιστα, σε ανάρτηση από επίσημο λογαριασμό της σειράς ανακοινώθηκε ότι η τρίτη σεζόν θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του.

Ο θάνατός, αποκάλυψε και την μακροχρόνια φιλία του με τον Charlie Sheen που έγραψε: "έκανες κάθε κατάσταση καλύτερη δικέ μου" για να καταλήξει "ήταν τιμή που σε ήξερα όλα αυτά τα χρόνια".

Η Christine Elise McCarthy που υποδύθηκε την Emily στο Beverly Hills, έκανε λόγο για έναν "αληθινό τζέντλεμαν" που θα λείψει σε όσους τον γνώρισαν αλλά και στα εκατομμύρια θαυμαστών που τον αγάπησαν.

H Kathleen Robertson που υποδύθηκε την Clare, αναφέρει επίσης ότι "ράγισε η καρδιά μου" ενώ θυμάται με αγάπη το πόσο ζεστά την υποδέχθηκε όταν έφτασε παντελώς άσημη την πρώτην μέρα στο πλατό του "Μπέβερλι Χιλς".


Τα νέα του θανάτου του συγκλόνισαν πολλούς διάσημους με τους οποίους το πολύ κοινό ίσως να μη γνώριζε ποτέ τη σχέση εκτίμησης και αγάπης που τους συνέδεε. Ανάμεσά τους, ο θρυλικός Κάπτεν Κερκ του "Star Trek" Γουίλιαμ Σάτνερ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Σέλμα Μπλερ, η Αλίσα Μιλάνο, η Πατρίτσια Αρκέτ, κ.α.




Keywords
Τυχαία Θέματα