Gazi Outlet: Έρχεται εκπτωτικό Mall στο κέντρο της Αθήνας

Ένα mall το οποίο καρκινοβατούσε σχεδόν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Athens Heart στην Πειραιώς, αλλάζει μορφή και ελπίζει σε μία δεύτερη καλύτερη ζωή ως Gazi Outlet. Συγκεκριμένα η Hines, η διεθνής επενδυτική εταιρία real estate, προχώρησε σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα

για την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου σε premium εκπτωτικό εμπορικό 22.000 τ.μ.

'Ετοιμο στις αρχές του 2021

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets, θα διαθέτει κινηματογράφο και θα υποστεί ριζική ανακαίνιση ώστε να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό αναψυχής και εστίασης. Η ανακατασκευή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή από διεθνείς μάρκες.

Το Athens Heart, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα η Doreco AE, εταιρεία της Pasal Development, συμφερόντων της οικογένειας Θεοδωρίδη (Sato, Εντός κ.α.) δεν κατάφερε να περάσει ποτέ σε κερδοφορία στην δεκαετή πορεία του. Στον τελευταίο ισολογισμό, αυτόν του 2018 η Doreco παρουσίασε ζημιές προ φόρων 4,2 εκατ. ευρώ όταν τα έσοδα διαμορφώνονταν σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην Hines που παίρνει τα ηνία αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων άνω του 1 εκατομμυρίου τ.μ. και διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, ενώ έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής outlet mall στην Ρωσία.

Στην Ελλάδα η Hines εισήλθε πρόσφατα, μόλις το 2017, αλλά πραγματοποιεί κομβικές επενδύσεις με σημαντικότερη αυτή του κτιρίου που φιλοξενεί το Athens Grand Hyatt. Παράλληλα φέτος τον Μάρτιο εξαγόρασε το κτίριο γραφείων στον αριθμό 23 της Βασιλίσσης Σοφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα