4 tips για να καθαρίζεις το σπίτι καλά και γρήγορα

Αν υπάρχει κάτι που έκανα σίγουρα τα σαββατοκύριακα -κυρίως προ του lockdown- αυτό είναι να καθαρίζω. Δεν μιλάμε για φουλ φασίνα, αλλά για ένα σκούπισμα- σφουγγάρισμα, άντε και λίγο ξεσκόνισμα. Εννοείται ότι αφήνω τις δουλειές για τις μόνες δύο μέρες που μπορώ να ξεκουραστώ.

Και καταλήγω ακόμα πιο κουρασμένη από πριν. Και δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι έχω καθαρίσει το σπίτι καλά, είτε το κάνω μόνη ου είτε συνεργατικά. Έλα όμως που οι επαγγελματίες του είδους σου λένε ότι αρκούν μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου σε καθημερινή βάση για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα και να μην τρως τα σαββατοκύριακά

σου στο καθάρισμα του σπιτιού.

Multitasking (για γρήγορο καθάρισμα)

Μία λέξη που μου προκαλεί τρόμο, αλλά εδώ έχει μία λογική. Σκέψου απλά τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα με κάτι άλλο. Ας πούμε, αν έβαλες πλυντήριο, καθάρισε το ψυγείο. Αν κάνεις μπάνιο, δες ποια μπουκαλάκια θέλουν πέταμα και πέρνα με ένα πανάκι το έπιπλο έχει που έχει σκόνη.

Καθάρισε την κουζίνα ενώ μαγειρεύεις

Τόσο Master Chef έχεις δει, ακόμα να το μάθεις; Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, πρέπει να έχεις καθαρό πάγκο. Δεν τα κάνουμε όλα χάλια, και μετά μαζεύουμε. Όσο ψήνεται το φαγητό, πλύνε τα σκεύη και καθάρισε τον χώρο. Απλά και περιποιημένα.

Γρήγορο μάζεμα πριν τον ύπνο

Μην βάλεις ηλεκτρική σκούπα στις 12 τη νύχτα. Θα σε διώξουν από την πολυκατοικία. Μπορείς όμως να μαζέψεις τυχόν τρίμματα, να μην υπάρχουν βρώμικα στον νεροχύτη και να μην έχεις πεταμένα ρούχα στην κρεβατοκάμαρα. Μιλάμε για μία διαδικασία 10 λεπτών.

Καθάρισμα ένα δωμάτιο τη φορά

Αντί να κάνεις φασίνα το σαββατοκύριακο και να θέλεις 2-3 ώρες για να φέρεις βόλτα ένα μικρό σπίτι, διάλεξε μία μέρα για κάθε δωμάτιο. Οι Δευτέρες θα είναι για σκούπισμα μπάνιου, καθάρισμα λεκάνης και μπανιέρας και ό,τι άλλο πρέπει να γίνει. Αυτό δεν θα πάρει σίγουρα πολλή ώρα. Εννοείται ότι οι δουλειές μοιράζονται, εκτός αν μένεις μόνη σου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα