Ξεσπάθωσε ο Βενιζέλος για την Novartis… «Καλαμπούρια, εξευτελίζουν την Δημοκρατία»! Τι απαντά για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο

Στο «φως» της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία από την δικογραφία της Novartis! – Τις πληροφορίες έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδε όσα αναφέρει η δικογραφία, που φυλάσσεται στην αίθουσα 131 της Βουλής και μπορούν να την δουν μόνο βουλευτές και μόνο… εκεί! – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση – Τόνισε πως η υπόθεση

αυτή μας γυρνάει πίσω στο 1989, στα Pampers και στον Μαμανέα – Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε και μια… ανατροπή σχετικά με την «προστασία» των μαρτύρων! «Φέρτε τους στη Βουλή»!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε την δυνατότητα να διαβάσει την δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Μετά την ανάγνωσή της, εμφανίστηκε επιθετικός. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα όσα έχουν γίνει «θεσμικά καλαμπούρια«! Αλλά και ότι «εξευτελίζουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία».

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως στην Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα, Τρίτη 06.02.2018, η δικογραφία για την υπόθεση. Η οποία, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα φυλάσσεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο της Βουλής. Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ένας από τους πρώτους που τη διάβασαν ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εξερχόμενος της αίθουσας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και εμφανίστηκε απόλυτος: Συγκεκριμένα ως προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε «θεσμικό καλαμπούρι«!

Φυσικά μια άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Κι εδώ να υπενθυμίσουμε πως χθες, Δευτέρα 05.02.2018, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωση στον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαισούνης είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ελληνικά χρονικά»…

Αυτά αποκάλυψε ο Βενιζέλος για την Novartis
Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Βενιζέλο, αυτό που διαπίστωσε, είναι το εξής: Ότι κανένας από όλους τους μάρτυρες που κατέθεσαν δεν είχε αναφερθεί σε οτιδήποτε που αφορά δωροδοκία σχετικά με τη Novartis.

Παρά μόνο τρεις μάρτυρες τους οποίους η Εισαγγελία τους παρείχε προστασία. Με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διακριβωθεί από την ανάγνωση της δικογραφίας, ποιοι είναι αυτοί.

Επεσήμανε ότι η πρώτη από τις ανώνυμες καταθέσεις έγινε τον Νοέμβριο του 2017. Δόθηκε τμηματικά στους Εισαγγελείς, με τελευταία κατάθεσηγ του μάρτυρα στις 4 Φεβρουαρίου του 2018. Οι άλλες δύο ξεκίνησαν πολύ αργότερα να δίνονται και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν επίσης στις 4 Φεβρουαρίου του 2018.

Συνεπώς ο κ. Βενιζέλος συμπέρανε πως τα όσα αναγράφονταν τόσο καιρό, πριν οι μάρτυρες δώσουν καταθέσεις και φερόντουσαν ότι είχαν κατατεθεί, προκύπτει ότι δεν είχε γίνει καμία κατάθεση. Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για το ποιος φέρεται ότι έκανε τις δωροδοκίες των πολιτικών, σύμφωνα με τους τρεις μάρτυρες, είπε ότι έχει κατονομαστεί ο κύριος Φρουζής, που είναι στέλεχος της Novartis.

Έτσι… μεταφέρονταν οι μίζες!

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βενιζέλο, οι όποιες δωροδοκίες έχουν γίνει, έγιναν με μετρητά. Τα οποία μεταφέρθηκαν με τσάντες Samsonite ή σε φακέλους. Ή μέσω εταιρειών διαφήμισης, ή εταιρειών που απασχολούν δημοσιογράφους και διοργανώνουν συνέδρια.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά και για να δώσει μία εικόνα σε σχέση με όσα διάβασε, είπε: Ένας μάρτυρας έχει καταθέσει πως ο Φρουζής είχε δωδοροκήσει για τα εμβόλια της γρίπης τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος παραπλάνησε τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή (!).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης, αναφερόμενος για την κατηγορία σε βάρος του, τόνισε ότι προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να είπε ότι εφόσον δωροδοκήθηκε από την εταιρεία ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και στον ΕΟΦ ο τότε πρόεδρός του, κύριος Λυντζέρης, προφανώς δωροδοκήθηκε και ο κύριος Βενιζέλος. Κάτι που σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δείχνει πως η προσωπική εμπλοκή του δεν ευσταθεί.

«Φέρτε τους μάρτυρες στη Βουλή»!

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη ότι η προστασία μαρτύρων αφορά μόνο την κατάθεσή τους στην Εισαγγελία. Και δεν δεσμεύει τη Βουλή. «Σε περίπτωση που γίνει προκαταρκτική εξέταση, οι τρεις αυτοί μάρτυρες θα πρέπει να εμφανιστούν να καταθέσουν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους γιατί κατονομάζουν τρομοκρατία και θα πρέπει να κριθεί η αξιοπιστία τους«.

Από τη δικογραφία έχουν σβηστεί χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τους ταυτοποιήσουν. Από όσα καταθέτουν, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι οδηγοί ή κάποιοι που μετέφεραν χρήματα. Αλλά στελέχη που γνωρίζουν θέματα γύρω από φάρμακα, σκευάσματα και οργανωτικά της επιχείρησης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε λέγοντας ότι η υπόθεση αυτή μας γυρίζει πίσω στο 1989, στα Pampers και στον Μαμανέα.

newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα