Βρώμη: 6 λόγοι να την εντάξουμε στο πρωινό μας

Στο εξωτερικό, το ζεστό πόριτζ κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί το ιδανικό πρωινό. Αυτή η τάση έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Και δικαίως αφού μας ζεσταίνει, μας προσφέρει πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα της ημέρας. Άλλωστε, θεωρείται μία από τις ισχυρότερες υπερτροφές.

Αυτό το δημητριακό ενισχύει την απώλεια βάρους, αποκαθιστά τα επίπεδα της χοληστερόλης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πολλά άλλα. Οι παρακάτω λόγοι θα μας πείσουν να προσθέσουμε τη βρώμη στο πρωινό μας μενού.

6 λόγοι

να επιλέξουμε για πρωινό τη βρώμη

1. Ενισχύει την υγιή πέψη
Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται στη βρώμη βοηθούν στην αποφυγή της εμφάνισης δυσκοιλιότητας και ενισχύουν την υγιή πέψη. Επιπλέον, βελτιώνουν τη συνολική υγεία της γαστρεντερικής οδού, διασφαλίζοντας ότι η τροφή περνά σταδιακά από όλα τα επίπεδα χώνεψης και έτσι ο οργανισμός λαμβάνει όλα τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά.

2. Προλαμβάνει κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων
Οι έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη της βρώμης στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα αντιοξειδωτικά και οι υγιεινές φυτικές της ίνες την καθιστούν εξαιρετική επιλογή πρωινού για όσους χρειάζονται να μειώσουν την κακή χοληστερόλη χωρίς να μειώσουν την καλή.

3. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου
Μια μετα- ανάλυση με συνολικό δείγμα ανθρώπων πάνω από 2 εκατομμύρια έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα διατροφικών φυτικών ινών στη διατροφή μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εντερικού καρκίνου. Τα αποτέλεσμα συγκεκριμένα δείχνουν μια μείωση 10% για κάθε 10γραμμάρια φυτικών ινών και περίπου 20% μείωση για κάθε τρεις μερίδες (90 γραμμάρια/ ημέρα) δημητριακών.

4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Μία μελέτη δημοσιευμένη στο American Journal of Clinical Nutrition απέδειξε ότι η βρώμη μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο τα υπερτασικά φάρμακα στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωναν τρεις μερίδες βρώμης την ημέρα. ωστόσο, χρειάζεται να θυμόμαστε πως η βρώμη σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά.

5. Βελτιώνει το σάκχαρο στο αίμα
Το κύριο είδος φυτικής ίνας στη βρώμη, γνωστό ως βήτα-γλυκάνη είναι υδατοδιαλυτό μόλις χωνευτεί, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα τζελ στο έντερο με ισχυρές θετικές επιδράσεις στην υγεία. Ένα από τα πρωταρχικά οφέλη της βήτα-γλυκάνης είναι η ικανότητά της να βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε όσους έχουν διαβήτη τύπου 2.

6. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος είναι ότι πεινούν συνεχώς. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις δίαιτες που δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες και έτσι τα αντίστοιχα γεύματα δεν μας χορταίνουν. Η βρώμη όμως μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, διατηρώντας την αίσθηση κορεσμού για περισσότερο χρόνο.

enallaktikidrasi.com

The post Βρώμη: 6 λόγοι να την εντάξουμε στο πρωινό μας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα