Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στον κατάλογο του Time με τα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμπεριελήφθη στον υπό κατάρτηση κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2022.

“Με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο λαός της Ουκρανίας έχει έναν ηγέτη αντάξιο της γενναιότητας και του σθένους του”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. “Τα έθνη του ελεύθερου κόσμου, αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα του προέδρου Ζελένσκι,

είναι πιο ενωμένα, πιο αποφασισμένα και πιο στοχοπροσηλωμένα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην πρόσφατη μνήμη”, πρόσθεσε ο Αμερικανός ηγέτης.

“Το φάσμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ασκηθεί επιρροή δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο απ’ ό,τι σε αυτόν τον #TIME100, ο οποίος περιλαμβάνει τον Πούτιν… και τον Ζελένσκι”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθυντής του Time Έντουαρντ Φέλσενταλ. “Ο δικτάτορας πίσω από έναν βάναυσο πόλεμο & ο Ουκρανός πρόεδρος, μια σπάνια ηρωϊκή φυσιογνωμία στους διχαστικούς καιρούς μας”, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συμπεριλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο αυτόν του Time, όπως και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε την εισβολή στην γειτονική Ουκρανία πριν από τρεις μήνες.
O διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta και τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, Ντμίτρι Μουράτοφ, περιλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2022. Στην ίδια λίστα έχουν περιληφθεί μέχρι στιγμης , η Όπρα Γουίνφρη, και η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως και ο Τιμ Κουκ, πρόεδρος και CEO της Apple.

Το TIME έχει συμπεριλάβει τον Ντμίτρι Μουράτοφ στην ενότητα «Ινδάλματα» (Icons). Στην ενότητα των ηγετών το περιοδικό έχει περιλάβει τον πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τη Γενική Εισαγγελέα του Μισισπή Λιν Φιτς και άλλους. Το Time δημοσιεύει τον κατάλογό του κάθε χρονιά από το 1999, στο τέλος του χρόνου.

Πηγή: enikos.gr

The post Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στον κατάλογο του Time με τα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα