Τζίντζερ: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων περιόδου

Το τζίντζερ είναι μια ρίζα ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Με καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία, το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στη μαγειρική και στην παραδοσιακή ιατρική.

Ενώ ο φυλλώδης μίσχος του φυτού παράγει πράσινα και μοβ άνθη, η ρίζα χρησιμοποιείται συνήθως ως μπαχαρικό και θεραπευτικό βοήθημα.

Φαίνεται καφέ εξωτερικά, το εσωτερικό μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο ή κόκκινο και συνήθως συλλέγεται τραβώντας ολόκληρο το φυτό έξω από το έδαφος.

Μόλις η ρίζα καθαριστεί και προετοιμαστεί,

μπορεί να καταναλωθεί φρέσκια, αποξηραμένη ή αλεσμένη σε λεπτή σκόνη.

Αν και το τζίντζερ κάποτε ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική, αρχαία γραπτά αποκαλύπτουν ότι το τζίντζερ είχε μακρά ιστορία καλλιέργειας σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το healthdigest.com.

Από τη Ρώμη έως τη Μέση Ανατολή, το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση και την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων, των μυϊκών πόνων και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

Μελέτες αποκαλύπτουν καταπληκτικούς τρόπους με τους οποίους το τζίντζερ βοηθά στην έμμηνο ρύση

Εκτός από τον πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, το τζίντζερ, σύμφωνα με το healthdigest.com μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη θεραπεία των πόνων της περιόδου.

Αυτό συμβαίνει επειδή το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής εμποδίζοντας την παραγωγή προσταγλανδινών από το σώμα σας.

Σύμφωνα με το Verywell Health, οι προσταγλανδίνες είναι μια ομάδα φλεγμονωδών χημικών ουσιών που πυροδοτούν τις συσπάσεις των μυών στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Η παραγωγή προσταγλανδινών σχετίζεται, επίσης, με την εμφάνιση των πόνων της περιόδου.

Ενώ απαιτείται περαιτέρω έρευνα, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του πόνου της περιόδου.

Μια ανάλυση του 2016 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τζίντζερ ήταν πιο αποτελεσματική στη μείωση του πόνου της περιόδου από το εικονικό φάρμακο.

Και μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Phytotherapy Research διαπίστωσε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής ποσότητας αίματος της περιόδου μεταξύ των εφήβων. Τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν ότι η απώλεια αίματος μειώθηκε δραματικά αφού οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τζίντζερ για τρεις διαδοχικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους.

The post Τζίντζερ: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων περιόδου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα