Τρεις Χανιώτες εθελοντές στη προσπάθεια διάσωσης ενός θαλάσσιου κήτους στο Παλαιό Φάληρο | Photos

Τρεις Χανιώτες βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 28/1 δίπλα σε ένα φαλαινοδέλφινο που λόγω ασθένειας ήρθε στα ρηχά του Παλαιού Φαλήρου.

Μαζί με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» προσφέρουν ιατρική περίθαλψη, προσπαθούν να το σιτίσουν και να το ενυδατώσουν καθώς είναι πολύ ταλαιπωρημένο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θηλαστικό ζιφιός (Ziphius cavirostris) που βρίσκεται κυριολεκτικά λίγα βήματα από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, έχει διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε στην κάτω γνάθο, του έχει χορηγηθεί

κορτιζόνη και έχει ληφθεί αίμα, ενώ δίπλα του βρίσκονται επιστήμονες και δύτες.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, όταν ένα κήτος βγαίνει στα αβαθή είναι “σαν να ζητά βοήθεια”.

«Ένα θαλάσσιο θηλαστικό μοναδικής ομορφιάς μήκους περίπου πεντέμισι μέτρων, ένα θαύμα της φύσης που το νιώθουμε σαν άνθρωπο και ακόμα περισσότερο προσπαθήσουμε να του προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε» λένε οι εθελοντές διασώστες.

Το δυσάρεστο είναι ότι εδώ και τέσσερις ώρες η κατάστασή του είναι σταθερή, δεν βελτιώνεται. Οι εθελοντές όμως δε χάνουν την πίστη τους, συνεχίζουν και ελπίζουν για το καλύτερο.

zarpanews.gr

The post Τρεις Χανιώτες εθελοντές στη προσπάθεια διάσωσης ενός θαλάσσιου κήτους στο Παλαιό Φάληρο | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα